Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει |Κανένα κεντρικό deal με ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές -Κλείνει τη συζήτηση η Χ. Τρικούπη



 Το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα, που θέλησε να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, για σύμπραξη των δύο κομμάτων στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.


«Κεντρικό deal ούτε μπορεί να γίνει ούτε θα γίνει. Δεν έγινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 31%, θα γίνει τώρα που είναι στο 17%;» έλεγε κορυφαίο στέλεχος, μιλώντας στο iefimerida.gr.

Στελέχη της Χ. Τρικούπη σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάει με λογική «χρισμάτων» από το «αθηνοκεντρικό κράτος», αλλά θα λειτουργήσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, τα οποία θα θέσει η επιτροπή αυτοδιοίκησης του κόμματος που θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα.

«Η κεντρική φιλοσοφία μας είναι να δοθούν ελάχιστα χρίσματα σε κεντρικούς δήμους ή περιφέρειες» τονίζουν, και αυτό θα γίνει κατά περίπτωση.

Στόχος, φυσικά, είναι κυρίως οι περιφέρειες, ενώ γενικά στην αυτοδιοίκηση το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει πολύ ισχυρότερη δυναμική από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -ιδίως μετά τις δύο εκλογικές ήττες που υπέστη και συρρικνώθηκε- μπορεί μόνο να ελπίζει σε «προσκόλληση» σε ισχυρές τοπικές υποψηφιότητες, όπως για παράδειγμα με εκείνη του... ισόβιου περιφερειάρχη, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Αρναουτάκη.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!