Άρθρο για τη "γαλάζια" πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης...
Σχετικά με την πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης, όπως αυτή παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαράς, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του Κόμματος, έγραψε ένα άρθρο ο γιατρός Βασίλης Λάμπρης:
ΠΟΙΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?
Πολύ ωραία η φωτογραφία αλλά και ενδεικτική του περιβάλλοντος στη Ν.Δ. (Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΠ, παραδίδει στον πρώην Πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ τις προτάσεις ,υπό το αυστηρό βλέμμα του θεματοφύλακα της Καραμανλικής ΝΔ κου ΔΗΜΑ). Οι προτάσεις για το λεγόμενο γαλάζιο σύνταγμα δεν είναι κάτι καινούριο, αποδεικνύουν δε την προχειρότητα αντιμετώπισης της αναθεώρησης του συντάγματος από την επιτροπή. (συμφωνώ με το αρθρo του κου Παπαδοπούλου στην Real News). Με επισημότητα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις από τον αντιπρόεδρο κ. Δ. Αβραμόπουλο και τούτο ίσως από άγνοια γεγονότων ελλείψη μνήμης ή άλλες σκοπιμότητες.
Αναφέρομαι στα ανωτέρω για την ιστορική αποκατάσταση της αληθείας .
Οι προτάσεις αυτές υποβλήθηκαν ιδιόχειρα αλλά και μέσω της τότε ΣΕΝ Πρέβεζας στον αρχηγό της ΠΟΛ.ΑΝ και σήμερα αρχηγό της ΝΔ από τον υπογράφοντα. Με κάποιες μικρές αλλαγές αλλά και απόκρυψη ορισμένων (αρκετών), αποτέλεσαν τις βασικές αρχές καθόδου της ΠΟΛ.ΑΝ στις εκλογές του 1996, οπότε και ήμουν υποψήφιος στο νομό Πρέβεζας. Το θέμα με αγγίζει προσωπικά και από ότι γνωρίζω η ΠΟΛ.ΑΝ τελεί υπό αναστολή και δεν έχει διαλυθεί. Θέτω το ερώτημα:
Γιατί δεν γίνεται αποδεκτό από όλους τους σημερινούς υποστηρικτές του και πριν λίγα χρόνια υβριστές του νυν Πρόεδρου, ότι οι προτάσεις της ΠΟΛΑΝ ήταν σωστές, διαχρονικές και τίθενται σε διαβούλευση? Γιατί από τους χιλιάδες υποστηρικτές της ΠΟΛ.ΑΝ (199.784) το 1996 και μη ενταχθέντες στην σημερινή ΝΔ να τελούν υπό αναστολή, εκτός και αν ο χρόνος αναστολής του αδικήματος (ποιού αδικήματος???????) δεν έχει παρέλθει.
Πέραν των προτάσεων που αναφέρει η «γαλάζια» επιτροπή για την αναθεώρηση του συντάγματος θα προσθέσω ακόμη κάποιες προτάσεις που νομίζω ότι πρέπει να συζητηθούν. Η δημιουργία νέου συντάγματος στην χωρα μας για 100 χρόνια επιτυγχάνεται μόνον μετά από πολύ κόπο, πανεθνικές συζητήσεις, διαβουλεύσεις, προτάσεις στις 13 περιφέρειες της χώρας και των απανταχού ανά τον κόσμο Ελλήνων και οργανώσεων επί βασικών αρχών και άλλων θεματων, από την συμμετοχή του λαού και όλων των παραγόντων εκείνων που μπορούν ανιδιοτελώς και αμμισθα να προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα. Δεν μπορεί να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος μόνον από εκείνους που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού από το 1952 και μετά.
Βασική αρχή για την επίτευξη κοινού στόχου είναι η συμμετοχή ατόμων που έχουν καλή γνώση ανάγνωσης, ερμηνείας και γραφής της ελληνικής γλώσσας αλλά και γνώση επαρκή των προηγούμενων συνταγμάτων. Βασικότερο όλων όμως είναι η γνώση των αρχών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και της Σπαρτιατικής πειθαρχίας. Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό σε όλους μας ότι: Η Πατρίδα δεν έχει Ευεργέτες, παρα μόνον ευεργετημένους και όποιος λαός επιλέγει τέτοιους τυρράνους, αυτή η τυραννία του αρμόζει. Η εισαγωγή του όρου ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ* (σείω + άχθος) στο Ελληνικό σύνταγμα αλλά και προσπάθεια εισαγωγής στο Ευρωπαϊκό σύνταγμα είναι βασική προϋπόθεση.
(*) Σεισάχθια (σείω και άχθος): Νόμος του Σόλωνα στην Αρχαία Αθήνα που καταργούσε τα δημόσια και ιδιωτικά χρέη.
ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (λαϊκή παροιμία και αλήθεια) .Γι αυτό εν συντομία προτείνω:
1. Πρόεδρος δημοκρατίας ή ανώτατος αρχών, υπηρέτης του λαού, εκλέγεται από τον λαο, ανώτατο όριο ηλικίας για την άσκηση καθηκόντων 70 ετών, θητεία 15ετής με ανά τριετία επικύρωση απ το λαό μέσω δημοψηφισμάτων. Υπάγονται: Πρωθυπουργός, Υπουργείο Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας. ΠΟΙΝΕΣ. αποπομπή, δήμευση περιουσίας, εξωστρακισμός. (να ισχύει για όλα τα αξιώματα) Μισθός τριπλάσιος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ουδέν επίδομα, επιχορήγηση κ.λ.π. Μόνο έξοδα παραστάσεως εγκεκριμένα από το κοινοβούλιο. Οι συγγενείς θα καταλαμβάνουν δημοσιές θέσεις μόνο μέσω των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για όλους τους Έλληνες.
(2). Καμια επιχορήγηση στα κόμματα , στα όποια παίζουν διαχρονικό ρόλο οικογένειες (παππούς –γιαγιά έως και τρισέγγονα)
(3) Ο Πρωθυπουργός: Ό,τι για τον Προεδρο Δημοκρατιας.
Μισθός στο διπλάσιο του μισθού του Πρόεδρου Άρειου Πάγου.
(4).Βουλευτες.
Προσόντα (από τελειόφοιτος Λυκείου και μια ξένη γλωσσα, 7 χρόνια εργασίας –εμπειρίας αποδεδειγμένης στον δημόσιο η ιδιωτικό τομεα)—Μισθος. το διπλάσιο του μισθού δ/ντου που θα έπαιρναν στην εργασία που απασχολήθηκαν. Ουδείς θα υπερβαίνει τον μισθό του Πρωθυπουργου. Αυστηρα κριτήρια για υποψηφίους οικογενειών διαχρονικά.
(5). Ετησιος ιατρικός έλεγχος υποχρεωτικός για τους άνω των 60, ανα τριετία για τους κάτω των 60. Φυσικά σε συνέχεια των προτάσεων της ΠΟΛΑΝ και σήμερα της λεγόμενης γαλάζιας αναθεώρησης θα μπορούσα να γράψω και άλλα. Ίσως να μην έχουν καμία αξία καθότι ορισμένοι νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι ενώ άλλοι τελούν υπό αναστολή ή ευρωπαϊκή ομηρία.
Μόνον ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μπορεί να δώσει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ - ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Τα υπόλοιπα , προτάσεις γαλάζιες, πράσινες, κίτρινες, κόκκινες κ.λπ. είναι για παιχνίδια άεργων αρχόντων.
Βασίλης Λάμπρης
Φιλιππιάδα Πρέβεζας
Ο Βασίλης Λάμπρης διατηρεί ιατρείο στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Πρέβεζας με την ΠΟΛ.ΑΝ. του Αντώνη Σαμαρά το 1996 και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας με την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ της Όλγας Γεροβασίλη το 2010.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!