Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:Σοβαρές ενστάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης για το παζάρι στους Νεγράδες


Στη συνεδρίαση της Τρίτης 23-08-2011 το Δ.Σ. Δήμου Πωγωνίου συζήτησε το θέμα της διενέργειας εμποροπανήγυρης στην Τ.Κ. Νεγράδων, ζήτημα που η παράταξή μας ανέδειξε με το Δελτίο Τύπου-καταγγελία από 18-08-2011 για παράνομες πράξεις εγκατάστασης αυθαίρετων κατασκευών στη θέση Λίμνη της Τ.Κ. Νεγράδων χωρίς καμία σύμφωνη γνώμη, άδεια ή απόφαση από τον Δήμο.Στο Δ.Σ. και μετά από την εισήγηση του Δημάρχου κ. Καψάλη δόθηκε στα μέλη του η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής «κανονιστική πράξη διενέργειας εμποροπανήγυρης Πωγωνίου» που είχε συνταχθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας άρον-άρον καθώς ο Δήμαρχος δήλωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ‘’δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν κανονιστική πράξη για την διενέργεια εμποροπανήγυρης’’!!!
Η παράταξή μας κατήγγειλε στο Δ.Σ. ότι η απόφαση στερείται νομιμότητας και είναι άκυρη καθώς, δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες και ουσιαστικές διαδικασίες λήψης απόφασης, επειδή στερείται συγκεκριμένων ενεργειών, εισηγήσεων και άλλων σχετικών εγγράφων που αποτελούν προϋπόθεση για την εγκυρότητά της.Καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις αυτές και τις πρακτικές ως φαινόμενα επιπολαιότητας, αλαζονείας και απαξίωσης των θεσμών. Ζητήσαμε όλες τις αποφάσεις και τα σχετικά έγγραφα για την λήψη της απόφασης τα οποία και δεν μας προσκόμισαν καθώς δεν υπήρχαν. Συγκεκριμένα αναφέρουμε:
-Την απόφαση της Τ.Κ. Νεγράδων.
-Το τοπογραφικό σχεδιάγραμμα χώρου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.
-Τις παρατηρήσεις ή την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης [ Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δ.Σ, Άρθρο 2, παρ.4].
-Την εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής για την επιβολή τελών χρήσης [Ν.3852/2010, Άρθρο72, παρ.1 και Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δ.Σ, Άρθρο 2, παρ.4].
-Οποιαδήποτε άλλα έγγραφα σχετικά με την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης.
Όλα αυτά σωρευτικά δηλώνουν την έλλειψη τήρησης νόμιμων διαδικασιών και απαξίωση της τήρησης της νομιμότητας, την αδιαλλαξία και την επιμονή στη λήψη απόφασης διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης (γιατί άραγε;), αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι, σε καμία περίπτωση δεν θα εφαρμοστούν οι ημερομηνίες, που οι ίδιοι όρισαν στην Κανονιστική πράξη όπως π.χ. η ημερομηνία κατακύρωσης χώρων πώλησης, η ημερομηνία συμμετοχής στη διαδικασία εκμίσθωσης χώρων, η ημερομηνία επικύρωσης πρακτικών των συμμετεχόντων στις διαδικασίες από το Δ.Σ, καθώς καθορίζονται συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από τον νόμο για κάθε προβλεπόμενη ενέργεια από την Διοίκηση.Για όλα αυτά, τα σημαντικά, η απάντηση του Δημάρχου και των συμβούλων της συμπολίτευσης που τοποθετήθηκαν ήταν αλαζονική και απαξιωτική, κεραυνός εν αιθρία για όλους μας: «Αυτά είναι λεπτομέρειες!!!. Ας μην είμαστε λάτρεις της νομιμότητας!!!».Είναι απολύτως σαφές σε όλους ότι αυτή είναι μια θέση επικίνδυνη και συνάμα απαξιωτική για όλους μας, τους πολίτες, το Δήμο, το Πωγώνι. Είναι μία θέση που εκθέτει τη Δημοτική Αρχή και όλους όσους την στηρίζουν και τους θέτει προ των ευθυνών τους απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς.Στη συνεδρίαση θέσαμε επίσης τα παρακάτω θέματα ουσιώδη για μας ως προς την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης:
-της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του χώρου καθώς βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό
-της έλλειψης ορατότητας για τους οδηγούς στην είσοδο-έξοδο του χώρου
-της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας
-υγειονομικού ενδιαφέροντος
-πολεοδομικών διατάξεων, κ.α.
Εμείς ως παράταξη καταστήσαμε σαφές και με επιχειρήματα ότι θεωρούμε μείζον το ζήτημα της τήρησης της νομιμότητας στη λήψη της σωστής απόφασης, γι’ αυτό και καταψηφίσαμε την εισήγηση του Δημάρχου, θεωρώντας επιπλέον ότι, στην οικονομική κρίση και στις δυσκολίες που βιώνουν οι επαγγελματίες οι έμποροι και οι κάτοικοι η διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης δεν θα προσφέρει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα κάτι που έχει επισημάνει με επιστολή προς τον Δήμο και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.Το σπουδαιότερο δε όλων, που ενισχύει τη θέση μας περί της άγνοιας και της προχειρότητας με την οποία διαχειρίστηκαν, ο Δήμαρχος και τα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν, το όλο ζήτημα, φαίνεται από το γεγονός ότι η απόφαση που ελήφθη βάσει της εισήγησης 10/11 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (αναρτημένη στον ιστότοπο του Δήμου και άρα σε όλους προσβάσιμη) προβλέπει την διεξαγωγή παραδοσιακής εμποροπανήγυρης από 05-09-2011 έως και 11-09-2011, ενώ ο Κανονισμός αρχίζει να εφαρμόζεται 10 ημέρες μετά την δημοσίευσή του, ήτοι μετά την προβλεπόμενη έναρξη της εμποροπανήγυρης!!!!! Για άλλη μία φορά η πρακτική και τακτική του Δημάρχου Πωγωνίου αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!!!

Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!