Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Στο ρόλο του θεατή ο Δήμος ΖηρούΣε νεκρή ζώνη κινδυνεύει να μετατραπεί ο Λούρος από τα απόβλητα δεκάδων μονάδων, ειδικά χοιροτροφείων, που χωρίς καμία πρόνοια, κανένα μέτρο και καμιά ευαισθησία των επιχειρηματιών, ρίχνουν τα απόβλητα στο ποτάμι.
Η κατάσταση γνωστή.... Όμως χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει, αφού δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο από την πολιτεία για να συνετιστούν οι επιχειρηματίες.
Έτσι έχοντας την εύκολη λύση μπροστά στα μάτια τους –το ποτάμι δηλαδή- χωρίς δισταγμό το μετατρέπουν σε χαβούζα.


Το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην δήμου Φιλιππιάδας, από κει δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός. Φυσικά από την Δημοτική Αρχή του Ζηρού δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση να κινητοποιηθεί. Οχυρωμένη πίσω από το γεγονός ότι οι έλεγχοι δεν είναι δική της αρμοδιότητα, περιορίζεται στο ρόλο του θεατή (μόνο;) όπως έπραττε και στο παρελθόν.
Επειδή όμως οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μακριά, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί ο καθένας, αν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής και δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν την κατάσταση. Η απάντηση είναι σίγουρα ναι... Τότε λοιπόν γιατί δεν κάνουν ούτε το πιο απλό...Μία ανακοίνωση δηλαδή, μία δήλωση!
Πιο είναι δε το πιο εντυπωσιακό; Ό,τι ορισμένες από τις μονάδες αυτές έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται ακόμη από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
Δεν το γνωρίζουν άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες ή οι Περιβαλλοντικές μελέτες γίνονται απλά για να υπάρχουν;
  Βάσω Σκουλίκα


1 σχόλιο:

  1. οι κρατικοδίαιτοι γουρουνιαραίοι μια περασμενης εποχής(χοιροτρόφοι) είναι αυτοί πού έβγαλαν ΔΗΜΑΡΧΟ τον Γιολδάση.Γιατί λοιπόν ο γουρουνάς να τους χαλάσει το χατήρι?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!