Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Στην δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος ο Γ. Εμανουηλίδης


Μπορεί η βάφτιση του γιού του πρώην Δημάρχου Ανατολής Γιάννη Εμανουηλίδη, με νονό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να αποτελεί το κοινωνικό γεγονός του καλοκαιριού για την περιοχή. Μπορεί επίσης στο ίδιο κοινωνικό γεγονός πολλοί να δίνουν πολιτικές διαστάσεις και να εξυφαίνονται ήδη σενάρια περί συμμετοχής του κ. Εμανουηλίδη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Όλα αυτά όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά να αλλάξουν την πραγματικότητα και να απαλλάξουν τον πρώην δήμαρχο Ανατολής από το άγχος των δικαστικών περιπετειών, που ακολουθούν στο άμεσο μέλλον. Αποτέλεσμα κι αυτές του τρόπου που διοίκησε το δήμο Ανατολής.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο πρώην Δήμαρχος θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Συγκατηγορούμενοι είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νεοκαισάρειας Νικόλαος Αναστασίου.
Η υπόθεση έφτασε στην δικαιοσύνη ύστερα από την καταγγελία που είχε γίνει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το πόρισμα στο οποίο κατέληξε ο έλεγχος για τον τρόπο λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου.
Ένα τοπικό συμβούλιο, που δεν κρατούσε πρακτικά, εγγράφονταν αποφάσεις που δεν είχαν τεθεί καν προς συζήτηση και είχε πλήρως απαξιωμένη την αντιπολίτευση.
Παρά τις αναφορές που είχαν γίνει τότε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Πανοζάχος, εκείνος δεν κίνησε την διαδικασία απολογίας ή παραπομπής στο Πειθαρχικό του πρώην δημάρχου.
Η υπόθεση λοιπόν έφτασε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από κει στην Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!