Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβ/κής Εκπαίδευσης

Αναίτια και παράλογη η απόφαση για συρρίκνωση των Κ.Π.Ε. στην Ήπειρο

Ζητά ανάκλησή της από το υπουργείο Παιδείας


Η συρρίκνωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ήπειρο, όπου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να απομείνουν σε λειτουργία μόνο δύο από τα πέντε ΚΠΕ, δεν αντιστοιχεί στο έως τώρα έργο των συγκεκριμένων Κέντρων και πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση.
Τα παραπάνω τονίζει το Παράρτημα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε ανοιχτή επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, που υπογράφουν η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Μαριάννα Νάστου και η Γραμματέας Ευφροσύνη Ζιώγου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, «η κατάργηση δύο από τα πιο νέα Κ.Π.Ε. της χώρας - του ΚΠΕ Ζηρού και του Κ.Π.Ε. Φιλιατών πριν ακόμα προλάβουν να αναδείξουν πλήρως τη δράση τους στην περιοχή γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς την προσοχή που δίνει το Υπουργείο στην ανάδειξη αγροτικών περιοχών με ευαίσθητα οικοσυστήματα, όπως η λίμνη Ζηρού του Ν. Πρέβεζας και παραμεθόριων περιοχών, όπως ο Ν. Θεσπρωτίας».
Η ΠΕΕΚΠΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι το ΚΠΕ Ζηρού δεν είχε παρουσιάσει καμία οργανωτική αδυναμία, καθώς ήταν πλήρως στελεχωμένο, κτηριακά άρτιο και  ένα από τα πλέον παραγωγικά ΚΠΕ σε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο, ενώ το Κέντρο Φιλιατών πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέο χώρο και υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Παράλληλα, χαρακτηρίζει πέρα από κάθε λογική χωροταξικής διάταξης και γεωγραφικής διαμόρφωσης, την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση του Κ.Π.Ε. Κόνιτσας και του Κ.Π.Ε. Πραμάντων,  τα οποία, όπως τονίζει,  όχι μόνο απέχουν μεταξύ τους 120 χιλιόμετρα, αλλά βρίσκονται και τα δύο σε διαφορετικούς ορεινούς όγκους.
Το Παράρτημα Ηπείρου της ΠΕΕΚΠΕ καταλήγει ζητώντας επανεξέταση της απόφασης για την συρρίκνωση των Κ.Π.Ε. της Ηπείρου  με βάση τις ιδιαιτερότητες της ορεινής περιοχής και τα στοιχεία των απολογιστικών δράσεων των Κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!