Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011



Γέμισε η Άρτα εργαζόμενους, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής σε απεργιακή κινητοποίηση



Πρωτόγνωρη στα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά της περιοχής μας, η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της περιοχής, που αυτή την ώρα βρίσκονται σε δυό διαφορετικά σημεία της πλατείας, όπου γίνονται οι ομιλίες των εκπροσώπων τους. Αν και δυό διαφορετικές και συγκεντρώσεις και πορείες, κατά τα ήθη των τελευταίων ετών η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν τόσο μεγάλη, που πραγματικά κανένας δεν την περίμενε.
Η προσυγκέντρωση όλων των εργαζομένων έγινε στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, απ’ όπου ξεκίνησαν οι πορείες με κατεύθυνση την οδό Β. Πύρρου και από κει στην οδό Σκουφά, με τελική κατεύθυνση την κεντρική πλατεία.
Το ξεχωριστό της σημερινής κινητοποίησης είναι ότι πήραν μέρος πολλά κλαδικά σωματεία, που σε προηγούμενες συγκεντρώσεις και πορείες, δεν έπαιρναν μέρος. Μεγάλη η συμμετοχή λοιπόν των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, των εργαζομένων στην περιφερειακή Ενότητα Άρτας, στην Αρχαιολογία, οι εργαζόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις του νομού, όπως των super markets  ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, της ΒΙΚΗ ΑΕ, της AGROCOM κλπ Ξεχωριστής σημασίας ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων και στο Δήμο Ν. ΣΚΟΥΦΑ που είχαν το δικό τους μπλόκ. Ικανοποιητική και η εκπροσώπηση στην πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, όπως και ΟΛΩΝ των οδηγών ΤΑΞΙ της περιοχής μας, οι οποίοι συνηθισμένοι από συγκεντρώσεις των τελευταίων ημέρών, πρέπει να ήταν οι πιο ζωηροί.
Μεγάλη η συμμετοχή και της νεολαίας. Και οι σπουδαστές είχαν μεγάλη συμμετοχή, αλλά και οι μαθητές, οι οποίοι με έμφαση προέβαλαν το σύνθημα που ανέφερε «να πουληθούν τα υποβρύχια, να δώσουν τα βιβλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!