Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


Στις Πηγές Αγίου Γεωργίου, δημιουργήθηκε ο χώρος που άξιζε για την σημασία του σημείου αυτού…


Στολίδι για την περιοχή η επένδυση του Ελ. ΡίζουΉταν το παράπονο πολλών. Δεν μπορεί το σημείο που δίνει ζωή σε τρεις νομούς, να είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση, επισημαίναμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Γ», δείχνοντας την κατάσταση που επικρατούσε εκεί. Σιγά «μην ίδρωνε το αυτί» κανενός απ’ τους αρμόδιους.
Την ίδια εποχή, το θέμα που ετίθετο ήταν αυτή καθ’ αυτή η εικόνα των πηγών. Έμπαινε στην συζήτηση και το θέμα αυτής καθ’ αυτής της προστασίας των Πηγών Αγίου Γεωργίου, αλλά και πάλι στις συζητήσεις μείναμε…
Η σύμπτωση και η τύχη για τις Πηγές Αγίου Γεωργίου, αλλά και το μοναδικό τοπίο γύρω απ’ αυτές, ήταν το γεγονός ότι έληξε η συμφωνία μίσθωσης του παραδοσιακού
νερόμυλου και της νεροτριβής του Αγίου Γεωργίου και  νέος μισθωτής είναι ο Λευτέρης Ρίζος, καταγόμενος απ’ τον Άγιο Γεώργιο και όπως όλοι ομολογούν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το χώρο αυτό, αλλά και τις πηγές. Απ’ όταν πήρε την δημοπρασία στην οποία είχε προχωρήσει η Ενορία του Αγίου Γεωργίου, με αυξημένο ενοίκιο θα πρέπει να ομολογήσουμε, άρχισε σκληρή δουλειά, η οποία είχε αποτέλεσμα. Οι εικόνες που και εμείς παρουσιάζουμε σήμερα και αυτές που πρέπει να περιγραφούν, δικαιώνουν την σκληρή προσπάθεια που έκανε ο Λευτέρης Ρίζος με τα παιδιά του, για να φτιάξουν το χώρο, που θα φέρει σ’ αυτό το μοναδικό τοπίο τους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν που είναι το σημείο ζωής για τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.
Και πλέον πάνω ακριβώς απ’ τις Πηγές Αγίου Γεωργίου, λειτουργεί ένα καλαίσθητο και σύγχρονο καφέ – ρεστοράν, όπου αν καθίσεις, το τοπίο σε μαγεύει. Σπάνια μπορείς να βρεθεί δίπλα σε τόσα νερά… Τα νερά που δίνουν την άλλη αίσθηση για τα μοναδικά τοπία που έχει η περιοχή μας και ουδόλως έχουμε σκεφτεί να το αξιοποιήσουμε και να τα προβάλλουμε.
Μοναδικός ο χώρος του καφέ και του ρεστοράν, που δημιούργησε ο Λευτέρης Ρίζος… Ο χώρος που απολαμβάνει κανένας το καφεδάκι του, είναι ένα πάτωμα από γυαλί για να έχει την δυνατότητα ο επισκέπτης να παρακολουθεί και την διαδικασία της νεροτριβής, που τις περισσότερες ημέρες και ώρες είναι σε λειτουργία. Μοναδική η αίσθηση, δεν μπορεί να την αποδώσει και η καλύτερη φωτογραφία. Στο χώρο του φαγητού ο χώρος είναι άψογα οργανωμένος. Πολύ καλό φαγητό και φυσικά με τις κρίσης, όπως πολλοί λένε. Μπορεί, αυτή την εποχή, να είναι ο καλύτερος προορισμός για τον καφέ ή για το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό.
Η εκτίμηση είναι ότι η λειτουργία του χώρου αυτού, συνδυασμένο με το ωραίο καφέ –ρεστοράν, θα αποτελέσει το κίνητρο για να φτάσει κοντά στις πηγές ο απλός πολίτης, ο μαθητής που θέλει να μάθει για το νερό που πίνουμε και φυσικά επισκέπτες από διάφορα σημεία της χώρας μας.
Να σημειώσουμε ότι η όλη προσπάθεια που έκανε ο Λευτέρης Ζηρός, για να φτιάξει αυτόν τον μοναδικό χώρο, δεν χρηματοδοτήθηκε από κανένα πρόγραμμα. Και επί πλέον όσοι αρμόδιοι θα μπορούσαν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, γιατί αφορά και την προβολή του τόπου μας, έκαναν πως δεν έμαθαν τίποτα απολύτως.
Στις φωτογραφίες, σημεία του μοναδικού χώρου, ενώ κάτω αριστερά εικονίζεται ο ιδιοκτήτης του Λευτέρης Ρίζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!