Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Είδε ο «σωτήρας» τον πολιτικό μεσαίωνα στην Πρέβεζα!


  
Αυτό δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε, ούτε στις πιο ακραίες σκέψεις μας! Ο περιφερόμενος πολιτευτής και κατά την δήλωσή του ανώτατο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας Ξενοφών Καραβίδας, αρθρογράφησε σήμερα σε όλα τα sites και blogs της περιοχής και διαπίστωσε ότι στο νομό Πρέβεζας επικρατεί πολιτικός μεσαίωνας και κατέληξε στο αυτονόητο: Πρέπει να έρθει αυτός στα πράγματα, να εκλεγεί βουλευτής δηλαδή, για να έρθει η πολιτική αναγέννηση.
Το είδαμε κι αυτό. Και να το έλεγε σε μια παρέα, για να κερδίσει τις εντυπώσεις, όπως συνήθως κάνουν οι πολιτευτές του «γλυκού νερού», θα έλεγε κανένας ότι το αδίκημα παραγράφεται. Το δημοσίευσε και θεώρησε ότι κάτι νέο μπορεί να είπε.
Διαβάζοντας ο καθένας οργίζεται, όπως μας επεσήμανε αναγνώστης ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρατηρεί τις κινήσεις των πολιτευτών του «γλυκού νερού». Όχι τυχαία. Λέει για παράδειγμα: «Επί της ουσίας, πολιτική οπισθοδρόμηση είναι το νέο εφαρμοζόμενο δόγμα, που οι κάθε λογής και κοψιάς πολιτικοί δεινόσαυροι έθεσαν σε εφαρμογή. Είναι οι νταβατζήδες της πολιτικής που δεν αφουγκράζονται την «κραυγή» της κοινής γνώμης για άσκηση πολιτικής στον δημόσιο βίο μακριά από μηχανορραφίες, προκειμένου να προβούμε στις αναγκαίες για τον τόπο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αρέσκονται στην άσκηση θολής παραπολιτικής, όταν η μαστιζόμενη από τη διεθνή κρίση οικονομία μας, απαιτεί άμεση συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των υγιών προτάσεων. Αντί αυτών ανακάλυψαν ξαφνικά ότι το πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί η τοποθέτηση ικανών και άφθαρτων ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών σε θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Χαλά η ‘’πιάτσα’’ προφανώς αφού δεν είναι δικές τους επιλογές! Ο κατευθυνόμενος «πολιτικός μεσαίωνας» λοιπόν όχι μόνο μας χτύπησε την πόρτα, αλλά αναιδώς και με βίαιο τρόπο προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός στην πολιτική σκηνή».
-Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Όσοι ασχολούνται με τα κοινά και την πολιτική στην Πρέβεζα, είναι αυτοί που περιγράφει ο ίδιος. Και μέσα απ’ την καταγραφή που κάνει αναδεικνύεται ο νέος πολιτικός αστέρας της περιοχής μας. «Φέρτε με» λέει, γιατί «αν δεν με φέρετε», εσείς θα μείνετε στον πολιτικό μεσαίωνα.
Και η απάντηση των Πρεβεζιάνων, είναι απλή και συγκεκριμένη:
-Νεαρέ μου και να είσαι ο σωτήρας με τον τρόπο που προσπαθείς να επιβληθείς, δεν θα πάρουμε!
Τέλος πάντων. Το θέμα της επιλογής του κυρίου τραπεζίτη, δεν θα μας απασχολούσε, αν δεν αφορούσε, τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι νέοι, απομακρυσμένοι απ’ την πολιτική διαδικασία, απ’ τους κοινωνικούς αγώνες και το μαζικό κίνημα, επιχειρούν να εισέλθουν στην πολιτική και να γίνουν αναγνωρίσιμοι.
Κι αν σήμερα το πολιτικό σύστημα, έχει τα χάλια του, που όλοι τα διακρίνουν και τα παραδέχονται, το νέο πολιτικό σύστημα που θέλουν να οικοδομήσουν οι πολιτευτές του «γλυκού νερού», όπως ο συγκεκριμένος κύριος, θα είναι χίλιες φορές χειρότερο.
Γι’ αυτό και οι πολίτες της Πρέβεζας, θα πρέπει να δώσουν από τώρα την απάντηση. Πριν… καταχωρηθεί στους πολιτικούς καταλόγους της πολιτικής στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!