Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γιουβέτσι με καραβίδες  από την Βούλιστα Παναγιά

…και κλέψτε τις εντυπώσεις!!! 

DSC01424[1]


Υλικά
700 γρ. με 1 κιλό καραβίδες
μισή κούπα λάδι
4 μέτριες ντομάτες στον τρίφτη ή κονκασέ
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. πελτέ
2 κούπες κριθαράκι
αλάτι,πιπ'έρι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Πλένουμε τις καραβίδες και κόβουμε τα μουστάκια τους.
Αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά από τα νερά.


DSC01423[1]

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε
τις καραβίδες.

DSC01425[1]

Προσθέτουμε 6 κούπες νερό ζεστό,αλάτι,πιπέρι και τις
βράζουμε 8 λεπτά.
Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

DSC01426[1]

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα,την
κέτσαπ και τον πελτέ κι αφήνουμε επάνω στη φωτιά να
πάρουν βράση 1-2 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 3 κ.σ. λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε λίγο ίσα να λαδωθεί
(αυτό το κάνουμε,γιατί έτσι δε λασπώνει).

DSC01428[1]

Ρίχνουμε το σοταρισμένο κριθαράκι σε ένα βαθύ πυρέξ,
προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε στους
180 βαθμούς,μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο,αραδιάζουμε επάνω
από το γιουβέτσι τις καραβίδες.

DSC01429[1]

Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας προαιρετικά με πάπρικα γλυκιά.

TIP

Δεν πρέπει να βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί του.
Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι,το φαγητό μας είναι έτοιμο.

DSC04132[1]





Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε ο φίλος μας ο Βασίλης από την Βούλιστα Πρεβέζης.

1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!