Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΟΣΤΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕ!!!!!!!!!!!

Επιστολή - Διαμαρτυρία προς τον υπ.Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο



Ημερομηνία: 7-2- 2012
ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  

 Προς : ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ Αγαπητέ  Ανδρέα,

  Θέλω ειλικρινά να σε συγχαρώ για την απόφασή σου να υποτάξεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες  και να συμπορευτείς με το Βαγγέλη Βενιζέλο, γιατί όπως σωστά τόνισες η παράταξή μας ιδιαίτερα  αυτή τη περίοδο δεν αντέχει και άλλες διαιρέσεις .
    Να είσαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία σου αυτή, αναγνωρίστηκε  από τα μέλη και τους φίλους μας και θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενότητα και στην προοπτική της παράταξής μας, η οποία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε πολιτική και οργανωτική κρίση.

Σύντροφε Υπουργέ:

   Δυστυχώς όμως για τους πολίτες της Πρέβεζας, η κίνηση σου αυτή κινδυνεύει να ακυρωθεί στα μάτια τους, επειδή συνέπεσε χρονικά με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ορισμού των νέων μελών του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
   Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είμαι υποχρεωμένος να σου γνωστοποιήσω ότι η διαδικασία και το παρασκήνιο  που προηγήθηκαν  για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας αποτελεί  πρόκληση όχι μόνο για τους θεσμικούς φορείς  και τα στελέχη του κινήματος στο νομό, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας .
  Οι πολίτες δικαίως κατά την άποψή μου διερωτώνται:
-  Είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, κάποιοι νεόκοποι παράγοντες, χωρίς καμία θεσμική  ή  άλλη ιδιότητα, με μοναδικό προσόν τις κουμπαριές και γνωριμίες με στελέχη του γραφείου σου να προτείνουν και να διορίζουν (κάτι που οι ίδιοι δημόσια δηλώνουν) τους προσωπικούς φίλους και συγχωριανούς σε κρίσιμα πόστα;
- Είναι δυνατόν σε μια εποχή που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά  λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, αντί να επιλέγονται για τη Διοίκηση  άτομα με εγνωσμένη ικανότητα και την εμπειρία , να επιτρέπεις σε κάποιους που φιλοδοξούν  να πολιτευτούν , να χρησιμοποιούν τα Δ.Σ. για τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων και «προσωπικών στρατών»;
- Είναι δυνατόν να επιτρέπεις να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα ;
- Δεν έχουν  αντιληφθεί οι συνεργάτες σου, ότι  σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα , αφού τέτοιες λογικές και πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού;
-  Πώς έχουμε την απαίτηση  ,όταν συνεχίζουμε να προκαλούμε τους πολίτες με τέτοιες αποφάσεις  ,να μας εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές;
- Μήπως δικαίως  όλο και περισσότεροι πολίτες μας γυρίζουν τις πλάτες , αφού εμείς δεν δείχνουμε να αλλάζουμε;

Αγαπητέ Ανδρέα:

        Όλα αυτά τα χρόνια παρά την στενή πολιτική και προσωπική μας σχέση, αλλά και τις θεσμικές μου ιδιότητες, απέφυγα να κάνω την παραμικρή υπόδειξη ή παρέμβαση στο έργο σου.
    Σ’ αυτή όμως την κρίσιμη συγκυρία που είμαστε ως παράταξη με την πλάτη στον τοίχο, δεν είμαι διατεθειμένος να σιωπήσω και να ανεχτώ αποφάσεις, οι οποίες είναι προϊόν παλαιοκομματικών λειτουργιών.
   Είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ  γιατί αυτές οι συμπεριφορές  προσβάλλουν τους συμπολίτες μου  και τραυματίζουν την παράταξή μας.

Επειδή  λοιπόν γνωρίζω τις πολιτικές σου ευαισθησίες , θα σε παρακαλούσα και πριν υποχρεωθώ να προβώ σε δημόσιες καταγγελίες, να εξετάσεις προσωπικά το θέμα και να πάρεις άμεσα τις αναγκαίες αποφάσεις.

Και να θυμάσαι: «Οι συνετοί προνοούν και αποτρέπουν
                         Οι γενναίοι αν συμβούν τα διορθώνουν.»

                           Πρέβεζα 1 Φλεβάρη 2012
                       Με φιλικούς χαιρετισμούς
                                  Βασίλης Ιωάννου
                        Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
                        Πρώην Νομάρχης Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!