Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Οκτώ από την Ήπειρο… Και δημαρχείο και δουλειά


Οκτώ από τους 18 συνολικά δημάρχους της Ηπείρου περιλαμβάνονται στο σύνολο των 106 από όλη τη χώρα που είχαν υπογράψει κοινό αίτημα για άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου.
Και η άρση αποτελεί πλέον γεγονός καθώς ψηφίστηκε από τη Βουλή με την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κατά τα προηγούμενα δύο χρόνια πέρα από τις συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ της ΚΕΔΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι είχαν προχωρήσει και σε συλλογή υπογραφών με το ίδιο αίτημα.
Από όλη τη χώρα, 106 ήταν αυτοί που υπέγραψαν το σχετικό υπόμνημα και προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Με το υπόμνημα αυτό ζητούσαν να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμά τους ταυτόχρονα με τα δημαρχιακά καθήκοντα.

Οκτώ από τους 106 προέρχονται από την Ήπειρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο Άρτας και πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Παπαλέξη, πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, τον δήμαρχο Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου υπάλληλο της ΔΕΗ, τον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση ελεύθερο επαγγελματία, τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας και οδοντίατρο Γιώργο Κάτσινο, τον Δήμαρχο Μετσόβου Νίκο Τσομπίκο μικροβιολόγο, τον φαρμακοποιό δήμαρχο Πάργας Αθανάσιο Λιόλιο, την δήμαρχο Σουλίου, οδοντίατρο Σταυρούλα Μπραίμη αλλά και τον τότε δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!