Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στα όπλα για τον Αμβρακικό κυνηγοί και οικολόγοι

Στα όπλα βρίσκονται για μία ακόμη φορά κυνηγοί και οικολογικές οργανώσεις με πεδίο δράσης τον Αμβρακικό... Οκτώ οικολογικές οργανώσεις (Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Καλλιστώ, WWF Ελλάς) καταγγέλλουν την πρόθεση να επιτραπεί το κυνήγι, η οποία εκφράστηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού.
 «Είναι πραγματικά ανησυχητικό ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Φορέας Διαχείρισης υποστηρίζουν ατεκμηρίωτα μία σοβαρή απόκλιση από τον νόμο σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης και παρότι είναι σε γνώση τους συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει βλάβη και σημαντική όχληση στα προστατευόμενα είδη του Εθνικού Πάρκου εάν επιτραπεί το κυνήγι.
Επιπλέον προβληματικό είναι το γεγονός ότι στην ίδια απόφασή με την οποία ο Φορέας Διαχείρισης τίθεται υπέρ της θήρας στις συγκεκριμένες ζώνες του Πάρκου αναγνωρίζει ρητά και την αναγκαιότητα σύνταξης «Σχεδίου Φύλαξης» και «Μελέτης Αειφορικής Διαχείρισης της Θήρας» πριν ρυθμιστεί η θήρα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωση των οκτώ οικολογικών οργανώσεων απάντησε η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τις οργανώσεις αντικυνηγετικές και υποστηρίζει ότι διαδίδουν ανακρίβειες.
«Ποτέ δεν εισηγηθήκαμε να επιτραπεί το κυνήγι στον πυρήνα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε όλες μας τις εισηγήσεις δεν υπάρχει τέτοια πρόταση! Η δε κινητοποίηση της Θηροφυλακής μας στον Αμβρακικό τις τελευταίες ημέρες είναι μεγάλη και αποτελεσματική με συνεχείς ελέγχους. Αποτέλεσμα; Καμία παράβαση δεν διαπιστώθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!