Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Βουλιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου βουλιάζει... Τα προβλήματα καθημερινά μεγαλώνουν. Γιγαντώνονται. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στον όγκο των αναγκών που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.
Η Περιφέρεια Ηπείρου κινδυνεύει να πλημμυρίσει από τη μία άκρη μέχρι την άλλη.
Λούρος, Αχέροντας, Καλαμάς αλλά και η λίμνη Παμβώτιδα φαίνεται ότι δεν αντέχουν άλλο... Ήδη σε πολλές περιοχές, όπως στην Πρέβεζα τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα το οποίο θέτει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του δήμου είναι η άνοδος των νερών στον ποταμό Λούρο και συγκεκριμένα στο ανάχωμα του ποταμού στο ύψος των Δημοτικών Σφαγείων.

Το ποτάμι έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα να έχει υπερχειλίσει και να έχουν πλημμυρίσει γεωργικές εκτάσεις δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους αγρότες αφού πολλά στρέμματα είναι σπαρμένα.
Δρόμοι σε κάθε γωνιά της Ηπείρου έχουν καταρρεύσει, οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Στο Νομό Ιωαννίνων τα προβλήματα είναι τεράστια και δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε όλη τους την έκταση. Άλλωστε καθημερινά προκύπτει και κάτι καινούριο, το οποίο κινητοποιεί τις υπηρεσίες.
Οι έντονες καταιγίδες των τελευταίων ημερών, οι οποίες δυστυχώς προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έχουν δημιουργήσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι σίγουρη ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτήσει σημαντικά κονδύλια τα οποία οφείλει η πολιτεία  να αποδώσει στην Ήπειρο και οφείλει βέβαια η Ήπειρος να τα διεκδικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!