Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι πρώτοι σαράντα πρωτοετείς της Αρχιτεκτονικής… Ιστορική μέρα για τα Γιάννινα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

arxitektoniki i2

Ηταν σίγουρα μία ξεχωριστή μέρα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων... Μετά από αγώνα πολλών ετών τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και των τοπικών φορέων, η Αρχιτεκτονική Σχολή πήρε σάρκα και οστά.
Τους πρώτους σαράντα φοιτητές, υποδέχθηκαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές και οι Καθηγητές της Σχολής, οι οποίοι τους ξενάγησαν και στις εγκαταστάσεις που διαμορφώθηκαν προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις.
Για τους σαράντα πρωτοετείς, η Αρχιτεκτονική των Ιωαννίνων αποτέλεσε την πρώτη ή μία από τις πρώτες επιλογές τους. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι η βάση εισαγωγής ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτή άλλων αρχιτεκτονικών σχολών που μετρούν πολλά χρόνια λειτουργίας.
arxitektoniki i1Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς και τόνισε ότι παρότι η λειτουργία της Σχολής συμπίπτει με τη βαθιά οικονομική κρίση και τις περικοπές κονδυλίων, το Πανεπιστήμιο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε το επίπεδο να είναι εξαιρετικά υψηλό.
Η Αρχιτεκτονική αποτελεί βήμα και μάλιστα καθοριστικό, ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα όλων των φορέων για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Γιάννινα.
Αυτό τόνισε και ο Αναπληρωτής Πρύτανη Τριαντάφυλλος Αλμπάνης θυμίζοντας ότι η ίδρυση της Αρχιτεκτονικής είχε γίνει το 2009, χρειάστηκε όμως να περάσει έξι περίπου χρόνια για να καταστεί εφικτή η λειτουργία της.
Φέτος, πρώτη χρονιά λειτουργίας, η Αρχιτεκτονική, θα φιλοξενηθεί σε χώρους του Τεχνολογικού Πάρκου, οι οποίοι διαμορφώθηκαν για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της.
arxitektoniki i3Σε ένα χρόνο περίπου, θα βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια των Ιωαννίνων. Στην Παπαζόγλειο Σχολή.
Σήμερα φιλοξενούνται δύο νηπιαγωγεία. Μετά την αδυναμία του Δήμου Ιωαννιτών να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι για την μεταστέγασή τους, το Πανεπιστήμιο έδωσε πίστωση χρόνου, αναβάλλοντας κατά ένα έτος τη χρήση του κτιρίου, το οποίο διακρίνεται για τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!