Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Εγκατάσταση 150 προσφύγων σε ενοικιαζόμενα της Λυγιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για λυγια πρεβεζασ Αποτελεί οριστικό γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας ενοικιαζομένων δωματίων με δύο μονάδες στη Λυγιά Πρέβεζας, συμφώνησε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μισθώσει για ένα τρίμηνο τα 50 δωμάτια που διαθέτει για εγκατάσταση και αξιοπρεπή διαμονή 150 προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaPosto εκεί θα εγκατασταθούν αποκλειστικά οικογένειες Σύριων προσφύγων που θα διαμένουν ελεγχόμενοι από την Ύπατη Αρμοστεία και θα μεταφέρονται με λεωφορεία στην Πρέβεζα όταν χρειάζεται να ψωνίζουν ή να επισκέπτονται το νοσοκομείο, καθώς και για άλλες ανάγκες τους.
Υπήρχαν κάποιοι ενδοιασμοί αφού ως γνωστόν η Λυγιά βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και διαθέτει λιμανάκι, καθώς το σημείο μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των λαθροδιακινητών. Έτσι η Ύπατη Αρμοστεία θα πάρει μέτρα που θα αποθαρρύνουν τους λαθροδιακινητές καθώς θα υπάρχει φύλαξη. Εξάλλου πρόκειται για οικογένειες που περιμένουν την νομιμοποίησή τους και τη σειρά τους για να φύγουν για την Ευρώπη και δύσκολα θα πάρουν ένα τέτοιο ρίσκο να φύγουν παράνομα.
Στον χώρο της επιχείρησης θα σιτίζονται ενώ θα υπάρχουν εκπαιδευτές για τα παιδιά των οικογενειών. Με την προοπτική αυτή δεν έχει διαφωνήσει ο Δήμος Πρέβεζας, ούτε ο Δήμαρχος, με τον οποίο είχαν συναντηθεί πρόσφατα οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!