Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αδειάζουν Κατσικάς και Φιλιππιάδα αλλά τα κέντρα ετοιμάζονται να ξαναγεμίσουν…


Κάθε μέρα και λιγότεροι είναι πλέον οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας του Κατσικά και της Φιλιππιάδας, τα δύο μεγαλύτερα που λειτουργούν στην Ήπειρο.
Από τον Κατσικά και με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας αναχώρησαν την Δευτέρα ασυνόδευτα παιδιά ενώ εντός της εβδομάδας μία ομάδα προσφύγων θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της Κόνιτσας το οποίο έχει μισθωθεί από την Ύπατη Αρμοστεία.
Στο ίδιο ξενοδοχείο αναμένεται να μεταφερθούν και πρόσφυγες από το στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα.
Στη δομή του Κατσικά παραμένουν περίπου 180 πρόσφυγες, από τους 1200 που είχαν φτάσει στις αρχές του καλοκαιριού ενώ περίπου 230 βρίσκονται στη Φιλιππιάδα.
Οι δομές ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, έχουν διαμορφωθεί πλήρως με έργα υποδομής τα οποία απουσίαζαν το πρώτο διάστημα λειτουργίας τους αλλά και με την τοποθέτηση λυόμενων οικίσκων.
Η κινητικότητα λοιπόν που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με την μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία και ξενώνες, συνδέεται από τους περισσότερους με την άφιξη ενός νέου κύματος προσφύγων καθώς τόσο τα Νησιά του Αιγαίου όσο και άλλες περιοχές ασφυκτιούν.
Η κατάσταση και στα δύο Κέντρα Φιλοξενίας, έχει βελτιωθεί σημαντικά, σε σύγκριση πάντα με εκείνη που επικρατούσε τον περασμένο Μάρτιο, όταν και άνοιξαν για την υποδοχή των πρώτων προσφύγων.
Είτε με ευθύνη του στρατού, είτε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων ΜΚΟ, έγιναν εργασίες στο κομμάτι των υποδομών, γεγονός που δείχνει ότι η κεντρική επιλογή είναι να παραμείνουν στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!