Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

3ο ΜΑΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 2016




Εμφάνιση IMG_5910.JPG

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου η 'καρδιά των Χριστουγέννων' άρχισε να χτυπάει δυνατά στον χώρο της ζεστής, φιλόξενης και στολισμένης Κεντρικής πλατείας της πόλης της Φιλιππιάδας. Μέσα σε μία άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 3ου “Μαγικού χωριού” το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2017. Η τελετή έναρξης έγινε παρουσία του δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, των  αντιδημάρχων κ.κ. Γκάρτζιου, Ρίζου, Παπαβασιλείου, των δημοτικών συμβούλων της κας Καραπάνου, της κας Γάλλιου, του κ. Κάλλη, προέδρων  και μελών Τοπικών Συμβουλίων, συλλόγων και φορέων, αντιπροσωπείας ποδοσφαιριστών του Εθνικού Φιλιππιάδας, του 'οικοδεσπότη' 'Άη Βασίλη' αλλά και αρκετού κόσμου που αψήφησε το τσουχτερό κρύο κι έσπευσε να παρακολουθήσει την όμορφη εκδήλωση.
Εμφάνιση IMG_5890.JPGΗ δημοτική σύμβουλος κα Έλενα Γεωργάνου καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, ευχήθηκε για τις γιορτές και κάλεσε όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου ν' αγκαλιάσουν' τις εκδηλώσεις και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες του Δήμου και των συλλόγων. Ακόμη ... αποκάλυψε ότι: Οι μάγοι, τα ξωτικά και ο 'Άγιος Βασίλης' έχουν δώσει και φέτος ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, μαζί με τους συλλόγους του Δήμου, με σκοπό να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των εορτών”!!!.
Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία και ευχήθηκε 'καλές γιορτές' και ένα καλύτερο και περισσότερο αισιόδοξο και δημιουργικό 2017. Μιλώντας για το 3ο 'Μαγικό Χωριό' αλλά και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες, σε όλο τον Δήμο Ζηρού, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Οι γιορτές είναι κυρίως για τα παιδιά στα οποία ο Δήμος εστιάζει κάθε χρόνο τις ενέργειές του. Όλοι ωστόσο έχουμε ανάγκη από ένα μικρό διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινότητα. Το 3ο “Μαγικό χωριό” δίνει αυτή τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν και να διασκεδάσουν. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων”.
Επίσης, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζηρού, επισήμανε: “Φέτος, πέρα από την διοργάνωση του 3ου “Μαγικού Χωριού” δώσαμε βαρύτητα στον φωτισμό και τον στολισμό ολόκληρου του Δήμου. Στο Θεσπρωτικό για παράδειγμα, τοποθετήθηκε και στολίστηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο, στήθηκε σπιτάκι και φωτίστηκαν οι δρόμοι, ενώ στολισμοί έγιναν και στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες. Ακόμη η πλειοψηφία των εκδηλώσεων αποφασίστηκε να γίνονται μεσημεριανές ώρες διότι τις βραδινές υπάρχει ανυπόφορο κρύο και είναι δύσκολο για τον κόσμο να βγει να διασκεδάσει”.

Στην τελετή έναρξης, 'χρώμα' γιορτινό πρόσθεσαν οι λιλιπούτειοι μαθητές της Σχολής Χορού “Χορότεχνον” αλλά και οι μεγαλύτεροι. Τα μέλη του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυμνοτόπου κέρασαν ποτά και μελομακάρονα, ενώ ο 'Άγιος Βασίλης', γελώντας δυνατά,  φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους.      
Εξάλλου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φιλιππιάδας παρουσίασε την εκδήλωση με τίτλο: “Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”.
  Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 3ου “Μαγικού Χωριού” έχει ως εξής:
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18.00: Ύμνοι Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων από την χορωδία της Ιερά Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα.
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ.: Εκδήλωση την οποία θα παρουσιάσει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλαιάς Φιλιππιάδας, “Ο Άγιος Γεώργιος”.
- 12.30 μ.: Χορευτικές εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κατσαντώνης” Νέας Κερασούντας.
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.00 π.μ.: Εκδήλωση από τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Γυμνοτόπου.
- 12.00 μ.: Ο μάγος Mojo Mojo θα διασκεδάσει τα παιδιά με τα μαγικά του.
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.30 π.μ.: Εργαστήριο για παιδιά από την ζαχαροπλαστική 'Βλαχογιάννης Γιώργος'.
- 12.30 μ.: Εκδήλωση από τον Ποντιακό Σύλλογο Νέας Κερασούντας.
- 20.00: Εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίων. (Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Iliana).
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.30 π.μ.: Συναυλία με την μπάντα του Δημήτρη NTZ#.
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.30 π.μ.: Χορευτική εκδήλωση από την Αδελφότητα Ανωγειατών.
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11.30 π.μ.: Αγώνες street tennis και street basket  από τον Αθλητικό Γυμναστικό Όμιλο Φιλιππιάδας (Α.Γ.Ο.Φ.).
Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017: Λήξη '3ου Μαγικού Χωριού' Φιλιππιάδας.   
    
Οι εκδηλώσει σε Δ.Ε. Θεσπρωτικού και Τ.Κ. Κρανέας:

Θεσπρωτικό:
Σήμερα (Δευτέρα 19/12/2016: Ώρα 19:00): Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού.
·       Τρίτη 20/12/20165: Ώρα 17:00: Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού σταθμού Θεσπρωτικού.
·       Παρασκευή 23/12/2016:  Ώρα 20:30: Χριστουγεννιάτικη συναυλία Φιλαρμονικού συλλόγου Θεσπρωτικού “ΑΠΟΛΛΩΝ”.
·       Τετάρτη 28/12/2016:  Ώρα 11:30: Παιχνίδια χωρίς σύνορα.
Τ.Κ. Ζερβού: Παρασκευή 06/01/2017: Ώρα 21:00: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτιστικού συλλόγου Ζερβού “ΠΑΣΧΑΛΙΑΔΑ”. Θ' ακολουθήσει λαϊκοδημοτική βραδιά στο κέντρο “ΚΩΤΣΗΣ”.
Κρανέα:
·       Κυριακή 18/12/2016: Ώρα 11:00: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αδελφότητας Κρανιωτών “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”, στην Κρανέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!