Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αιφνιδιασμοί από την Ύπατη Αρμοστεία... Φέρνει πρόσφυγες σε παραλιακά ξενοδοχεία της Ηπείρου

akaporeia1
Χωρίς καμία ενημέρωση και πολύ περισσότερο χωρίς καμία συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οι ΜΚΟ που διαχειρίζονται το προσφυγικό, με πρώτη βέβαια την Ύπατη Αρμοστεία, προχωρούν σε μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων και σε εγκατάστασή τους σε ξενώνες και ξενοδοχεία.
Αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκαν από καταυλισμό του Κιλκίς πενήντα πρόσφυγες, σε ξενοδοχείο στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για 48 Σύριους και δύο Ιρακινούς στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο και ανήκουν στην κατηγορία αυτών που θα ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης.
Οι εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας έχουν μισθωθεί για ένα τρίμηνο, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Οι περισσότεροι φορείς της Θεσπρωτίας είχαν πλήρη άγνοια για την μετακίνηση αυτή και μάλλον αιφνιδιάστηκαν από τις εξελίξεις.
Την ίδια ώρα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει μισθωθεί ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και μάλιστα για διάστημα πέραν του εξαμήνου.
Και στην περίπτωση αυτή, οι φορείς της Πρέβεζας δηλώνουν πλήρη άγνοια... Μάλιστα δεν κρύβουν και την ενόχλησή τους από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ύπατη Αρμοστία.
Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί και μεταξύ των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.
Στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, υπάρχουν αφενός ιδιοκτήτες μονάδων, πρόθυμοι να μισθώσουν τα ακίνητά τους για τη φιλοξενία προσφύγων, καθώς εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, υπάρχουν όμως και κείνοι που εκφράζουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην τουριστική κίνηση της επόμενης περιόδου, καθώς ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για τον χρόνο παραμονής τους.
Πηγή  EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!