Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σειρά έργων – παρεμβάσεων- στην πόλη της Φιλιππιάδας

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ!!!

Πριν αρκετά χρόνια επί δημαρχίας Μιχάλη Κατραχούρα ο τότε αντιδήμαρχος Υπεύθυνος πόλης έκλεισε τον, κατά όνομα μόνο, πεζόδρομο της Μπιζανίου και την διέλευση αυτοκινήτων στην Ταγματάρχου Βελισσαρίου με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και του δημοτικού Συμβουλίου.
Η Μπιζανιου άνοιγε μόνο ορισμένες ώρες για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και τις εκφορτώσεις εμπορευμάτων.
Η ενέργεια αυτή έγινε κατόπιν άτυπης δημοσκόπησης με την μορφή ερωτήματος μέσω των δελτίων πληρωμής του νερού!
Η απάντηση ήταν συντριπτική 95% όλων των πολιτών της Φιλιππιάδας ήθελε πεζόδρομο.
Πεζόδρομο, όμως δεν ήθελαν στο "Τρίγωνο των Βερμούδων" τα καταστήματα μπροστά και γύρω από την Στοά Μπιζανίου.
Αυτοί που δεν ήθελαν  να υπάρχει συγκοινωνία ΚΤΕΛ με άλλες πόλεις για να ψωνίζει ο Φιλιππιαδιώτης μόνο από αυτούς.
Αντέδρασαν και μαζεύτηκαν και αποφάσισαν την πολιορκία του γραφείου του Δημάρχου. 
Κάθε βράδυ καταστρέφανε  τις μπάρες διέλευσης της πλατείας και του πεζόδρομου με τα βαριά οχήματα 4/4 που διέθεταν.
Ο δήμαρχος συγκάλεσε εκ νέου Δ.Σ και τα μπερμπέκια με τον ίδιον τον δήμαρχο ανακάλεσαν την δική τους απόφαση ,και άνοιξαν τον πεζόδρομο στα αυτοκίνητα και την Ταγματάρχου Βελισαρίου .
Ψήφισαν υπό την πίεση των συμφερόντων, τριών -τεσσάρων δεινόσαυρων, που η μόνη παράσταση που είχαν από σύγχρονες πόλεις ήταν οι εκδρομές με τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιππιάδας!
Σε άλλους δήμους συλλέγουν  υπογραφές για να δημιουργήσουν πεζοδρομήσεις και στην Φιλιππιάδα τους καταργούσαν για να παρκάρουν αυτοκίνητα.
Βλέπουμε σήμερα μετά από τόσα χρόνια πάλι αυτοί, όσοι απέμειναν, έστω και συνταξιούχοι να προσπαθούν να συνεχίσουν με την παλιό γνωστό τρόπο το έργο τους (ρουφιανιά) και η Φιλιππιάδα   να έχει εικόνα βομβαρδισμένης πόλης . 
Αυτοί που παράνομα άνοιξαν την Ταγματάρχου Βελισαρίου μέσα σε ένα βράδυ,  και είχαν οικοδομήσει χωρίς να οριστεί οικοδομική γραμμή και οικοδομικό τετράγωνο, πάλι σαν σαλιγκάρια καθώς βλέπουν ότι κάτι πάει να γίνει σωστό σε αυτή την πόλη, θέλουν να παρέμβουν και  ανεβαίνουν σβάρνα τα σκαλιά του δημαρχείου Φιλιππιάδας!
Η εικόνα της Μπιζανίου αυτή την στιγμή οφείλετε πρωτίστως σε αυτούς και βέβαια στα μπερμπέκια του τότε δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο που υπαναχώρησε στους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!
Να μας πουν πια ανάπτυξη έφερε το παρκάρισμα στην Μπιζανίου.
Πόσα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν και πόσα είναι ξενοίκιαστα?
Αν δεν υπήρχαν τα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα, θα φοβόσουν να περάσεις από το κέντρο της πόλης!
Αντίθετα άλλες δημοτικές αρχές έδωσαν βάρος στην “ ανάπτυξη” και καλά έκαναν, φτιάχνοντας υπερπαραγωγές στην πλατεία!!!!
Τώρα πιστεύω ότι τα φαντάσματα θα μπούνε στο σεντούκι τους, και επιτέλους έφτασε ο καιρός να αποκτήσουμε εικόνα σύγχρονης και πολιτισμένης πόλης !
Εμφάνιση ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (3).JPG
 Εμφάνιση ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (1).JPG

           ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Εγκρίθηκε η μελέτη διαμόρφωσης της οδού 

Μπιζανίου, στο τμήμα του πεζόδρομου.

Εμφάνιση ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ (1).jpg

Μία σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη της Φιλιππιάδας έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ζηρού, προκειμένου η πόλη να γίνει πιο λειτουργική και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων.
Μετά την έγκριση μελέτης προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από ίδιους πόρους, θα ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης της οδού Μπιζανίου (σ.σ. στο τμήμα του πεζόδρομου), οι οποίες θα την καταστήσουν ως μία σύγχρονη οδό και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης.
 Εμφάνιση ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ (2).jpg
Μεταξύ των άλλων η μελέτη περιλαμβάνει:
Κατασκευή νέων πεζοδρομίων με λωρίδα όδευσης τυφλών.
Κατασκευή ασφαλτοστρωμένης οδού διέλευσης οχημάτων με χώρους στάσεων φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Φύτευση δέντρων.
Χώρο πάρκινγκ για ΑμεΑ.
Καινούργιο ηλεκτροφωτισμό με φώτα LED.
Εμφάνιση ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ (6).jpg
Η έγκριση μελέτης για τη διαμόρφωση της οδού Μπιζανίου, έρχεται να προστεθεί στο σχέδιο συνολικότερης ανάπλασης της πόλης της Φιλιππιάδας. Αποτελεί δηλαδή συνέχεια της μελέτης ανάπλασης της οδού Ναπολέοντας Ζέρβα, της μελέτης διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της κεντρικής Πλατείας της πόλης, η οποία τελεί υπό έγκριση, αλλά και της μελέτης κατασκευής περίπου 50 χώρων στάθμευσης Ι.Χ., θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και 7 θέσεων πούλμαν. Οι συγκεκριμένοι χώροι θα κατασκευαστούν στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος του Κέντρου Υγείας έως την οδό Πανούτσου και στην οδό Σταδίου πλησίον του Πνευματικού Κέντρου. Οι εργασίες κατασκευής των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, αφορούν τη διαγράμμιση, ασφαλτόστρωση, σηματοδότηση και τον φωτισμό, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ που επίσης θα διατεθούν από ίδιους πόρους και στοχεύουν στο να μπει τάξη στην κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων και να γίνει η κυκλοφορία των πεζών πιο εύκολη και περισσότερο ασφαλής.
Ο Δήμος, με την έναρξη των εργασιών των παραπάνω έργων, προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής, για την ταχύτερη και αρτιότερη εκτέλεσή τους προς όφελος της πόλης, των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης χώρων έχουν προβλεφθεί και για το Θεσπρωτικό. 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!