Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σε λειτουργία και τα διόδια της Ολυμπίας Οδού… Γιάννινα- Αθήνα με 37 ευρώ!

diodia rio

Σύντομο μεν αλλά δεν φτηνό δεν μπορεί να το πει κανείς το ταξίδι από τα Γιάννινα μέχρι την Αθήνα... Πολύ περισσότερο δε το ταξίδι από τα Γιάννινα μέχρι την Πάτρα, τμήμα που επιβαρύνεται ιδιαίτερα λόγω και του υψηλού κόστους διέλευσης της Γέφυρας!
Οι χρόνοι μειώθηκαν, η ασφάλεια που παρέχουν οι νέοι οδικοί άξονες είναι σίγουρα υψηλή, όμως το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν οι οδηγοί δεν είναι ευκαταφρόνητο.
Το κόστος είναι «τσουχτερό», αφού για ένας οδηγος ΙΧ θα πρέπει να πληρώνει διόδια συνολικά 37,25 ευρώ για ένα ΙΧ. Απ' αυτά τα 12,5 ευρώ είναι για τη χρήση της Ιόνιας Οδού καθώς όλοι οι σταθμοί διοδίων τίθενται πλέον σε λειτουργία, 13,3 ευρώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τα υπόλοιπα για την Ολυμπία Οδό.
Ταυτόχρονα με τους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας σε Τέροβο και Μενίδι, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, θα τεθούν σε λειτουργία και δύο σταθμοί στην Ολυμπία Οδό.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα τεθεί σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός του Ρίου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, όπου μέχρι τώρα λειτουργεί μόνο στην κατεύθυνση προς Αθήνα, καθώς και ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στον Ελαιώνα της Αιγιάλειας. Επίσης, θα τεθούν σε λειτουργία τέσσερις νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στο Δερβένι, στην Ακράτα, στον κόμβο των Καλαβρύτων και στο Δρέπανο.
Στα μετωπικά διόδια του Ρίου, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, θα ισχύουν οι εξής τιμές:
Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,40 ευρώ.
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,10 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 5,30 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 7,40 ευρώ.
Στα μετωπικά διόδια του Ελαιώνα θα ισχύουν οι εξής τιμές:
ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,20 ευρώ.
Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,10 ευρώ.
Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 11,30 ευρώ.


Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!