Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Κωνσταντίνος Πήλιος.. Από το 7ο ΓΕΛ για αεροδιαστημική μηχανική στην Ολλανδία!

Σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας θα συνεχίσει τις σπουδές του 

ο Κωνσταντίνος Πήλιος, μαθητής του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και επικεφαλής της ομάδας «Zephyrus» που κέρδισε την πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής. Ο Κωνσταντίνος έγινε δεκτός σε δύο Ολλανδικά Πανεπιστήμια, εκείνος όμως επέλεξε το TU Delf (University of Technology) καθώς είναι πιο κοντά στα δικά του επιστημονικά ενδιαφέροντα. Έτσι πολύ σύντομα θα βρεθεί φοιτητής μακριά από την Ελλάδα, έτοιμος όμως να κάνει από κει τα όνειρά του, πραγματικότητα!

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο έχοντας ως πρώτο πλάνο τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και σε λίγες μέρες θα καθίσει στα θρανία για να διαγωνιστεί.. «Θα δώσω πανελλήνιες.. Μ’ αυτή την προοπτική ξεκίνησα την σχολική χρονιά. Με πολύ διάβασμα, φροντιστήρια… Μόνο που τώρα αποτελούν το δεύτερο πλάνο μου», λέει στο Epiruspost.
Το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος έχει στόχο ζωής την αεροδιαστημική μηχανική… Και το Πανεπιστήμιο που επέλεξε του δίνει την δυνατότητα αυτή.
«Έκανα την δική μου έρευνα. Διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι από τα καλύτερα στον συγκεκριμένο τομέα. Το συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφάσισα να συνεχίσω εκεί τις σπουδές μου», σημειώνει.
Η οικογένεια αποτελεί μεγάλο στήριγμα σε κάθε παιδί, προκειμένου αυτό να ανοίξει τα φτερά του. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου. Η οικογένεια ήταν εκεί, σε κάθε του βήμα και παραμένει δίπλα του για να στηρίξει την απόφαση ζωής που πήρε.
«Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου», ρωτάμε τον 18χρονο μαθητή…
«Είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί  προς το παρόν… Όμως ξέρω ότι αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα», απαντά…
Η πορεία του Κωνσταντίνου αποδεικνύει ότι τα δυνατά μυαλά υπάρχουν γύρω μας.. Η Ελλάδα της ελπίδας.. Το μέλλον! Ίσως σε πέντε χρόνια που θα ολοκληρώνει τις σπουδές του, αυτή η πατρίδα να μπορεί να υποδεχθεί και πάλι στην αγκαλιά της, όπως και χιλιάδες νέους επιστήμονες, που υποχρεώθηκαν να φύγουν μακριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!