Γράφει: Ρούλα Χρήστου
Από ευχής έργο, μετατράπηκε σε πέτρα του σκανδάλου. Πρόκειται για το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά μετά από μεγάλη προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής, προσφέροντας απασχόληση σε περίπου 180 παιδιά.
Κι εκεί που περίμενε η δημοτική αρχή Ζηρού να εισπράξει τα εύσημα, εισπράττει αρνητική κριτική για την τελευταία, αψυχολόγητη, αν μη τι άλλο, απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Η ιστορία έχει ως εξής: Ιδρύθηκε μετά κόπων και βασάνων το ΚΔΑΠ στην παλιά Φιλιππιάδα κι έγινε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού με κριτήρια ΑΣΕΠ. Προσλήφθηκαν κάποια άτομα και άρχισε η λειτουργία του ΚΔΑΠ.
Στην πορεία ο διαγωνισμός πρόσληψης ακυρώθηκε από το αρμόδιο όργανο καθώς εξετάστηκε ένσταση ενός -δυο ατόμων-υποψηφίων.
«Για ασήμαντους λόγους» λέει η δημοτική αρχή και εξηγεί πως αρχικά δεν είχε καμία καθοδήγηση από τον ΑΣΕΠ, αλλά σημασία έχει ότι προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός και προσλήφθηκαν νέα άτομα χωρίς και πάλι να είναι ανάμεσά τους οι ενιστάμενοι.
Η ακύρωση ωστόσο του πρώτου διαγωνισμού έδωσε λαβή για σχόλια περί αδιαφάνειας σε τοπική ιστοσελίδα που φιλοξένησε και μάλλον υιοθετούσε τη γνώμη του ενός ενιστάμενου. Κι αντί η δημοτική αρχή ή η διοίκηση της Κοινωφελούς που έχει και την ευθύνη του ΚΔΑΠ να εκδώσει μια ανακοίνωση όμορφα κι ωραία, υπερασπιζόμενη τις ενέργειές της και καταγγέλλοντας τους «λασπολόγους» κατά τη γνώμη της, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ενιστάμενου και του τοπικού μπλογκ που στήριξε τις απόψεις περί αδιαφάνειας.
Ο ενιστάμενος κατέθεσε κι αυτός απ΄ μτη μεριά του μήνυση κατά της διοίκησης της Κοινωφελούς. Έτσι γεννήθηκε το πολιτικό θέμα που επαναφέρει αλήστου μνήμης εποχές και η συζήτηση ξεστρατίζει απ΄τη σπουδαιότητα του ΚΔΑΠ στο πολιτικό ολίσθημα της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής πρόσφερε πλήρη στήριξη στο Δ.Σ της Κοινωφελούς για την απόφασή του των ασφαλιστικών μέτρων, όταν επικρίθηκε απ΄την ελάσσονα αντιπολίτευση.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ Ζηρού Χρ. Χασίδης , όντας πιο διορατικός, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις καλώντας την πρόεδρο της Κοινωφελούς Γ. Ξώνα, να επανεξετάσει τυχόν «υπερβολές» στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Μα, κ. Πρόεδρε, υπερβολή είναι η ίδια η ενέργεια κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων εναντίον ενός ενιστάμενου πολίτη κι ενός μέσου που φιλοξενεί και εγκρίνει τις απόψεις του. Είναι λογοκρισία!
Ο κάθε πικραμένος, πόσω μάλλον εκείνος που έχει να πατήσει στην ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού, έχει το ελαφρυντικό δικαίωμα να πει και κάτι παραπάνω.
Οι πολιτικές εξουσίες οφείλουν να ακούνε κάθε κριτική και να την αντικρούουν ψύχραιμα.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ? ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ....
ΑπάντησηΔιαγραφή