Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Για να μαθαίνουμε και να θυμούνται μερικοί ....

Η ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ 180 ΨΗΦΩΝ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Επειδή κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ «αναμασούν» την πρόταση Βενιζέλου, με την οποία το 2010 πρότεινε τη διαδικασία των 3/5 (180 ψήφους) για την ψήφιση του Μνημονίου, ας λάβουν υπόψη τα παρακάτω :

Εάν ο Παπανδρέου είχε “ακούσει” τον Βενιζέλο, δηλαδή εάν είχε παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια, κατά πάσα βεβαιότητα  θα είχαμε ζήσει τον εφιάλτη της Ασύντακτης Χρεοκοπίας και της Στάσης Πληρωμών!!!!
Όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Σαμαράς) ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, πρέπει να είσαι ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΗΣ για να παίξεις στα ζάρια την τύχη ενός ολόκληρου λαού, με σκοπό να «παγιδεύσεις» και να «εξαναγκάσεις» τον πολιτικό αντίπαλό σου να πράξει το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ!!!

Αυτά τα ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ είναι “αντάξια” για Βενιζέλους , Σαμαράδες και Τσιπρο-Καμμένους, αλλά είναι ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΑ με την υπευθυνότητα, το ήθος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου.!!!!!

Τελικά, το 1ο Μνημόνιο ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου του 2010 από 155 Βουλευτές (154 του ΠΑΣΟΚ και 1 της ΝΔ που ήταν η Ντόρα, την οποία ο Σαμαράς ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ επειδή ψήφισε το Μνημόνιο) και μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες (Εγκρίσεις από τα υπόλοιπα Κοινοβούλια των Χωρών της Ευρωζώνης κλπ), ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ να πάρουμε τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το Ομόλογο που έληγε στις 19 Μαΐου του 2010. (Τα χρήματα τα πήραμε «στο παρά πέντε» στις 18 Μαΐου το μεσημέρι, παραμονή της λήξης του Ομολόγου)!!!!! 
*Σημειώνω ότι το Δημόσιο χρέος της Χώρας μας , το 2010 δεν ήταν προς τους Ευρωπαίους Εταίρους μας και το ΔΝΤ, αλλά προς ιδιώτες και έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό που συνέβη φέτος με την παράταση ενός μηνός που πήραμε από το ΔΝΤ.
Εάν ο Παπανδρέου είχε «ακούσει» τον Βενιζέλο και είχε «εφαρμόσει» την διαδικασία των 3/5 (δηλ. 180 ψήφων) και η ΝΔ του Σαμαρά είχε ψηφίσει ΟΧΙ (που ήταν το πλέον πιθανό) και η χώρα είχε περάσει το ΜΑΡΤΥΡΙΟ της Ασύντακτης Χρεοκοπίας και της Στάσης Πληρωμών, τότε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα Καταριόμασταν (και δικαίως) τον Γιώργο Παπανδρέου για την ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΙΚΗ Επιλογή του!!!!!!!
* Στις «κατάρες» θα πρωτοστατούσαν αυτοί ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ που σήμερα κατηγορούν (εκ του ασφαλούς) τον Παπανδρέου γιατί τότε δεν «υιοθέτησε» την ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΙΚΗ πρόταση του Βενιζέλου!!!!!
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Επειδή ακούω πολύ συχνά κάποιους να λένε : Και τι περισσότερο θα παθαίναμε? Και τώρα δεν έχουμε Χρεοκοπήσει?
Πληροφορώ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ότι η Ασύντακτη Χρεοκοπία και η Στάση πληρωμών δεν έχουν ΚΑΜΙΑ  ΣΧΕΣΗ με αυτά που έχουμε βιώσει έως τώρα, ούτε με τα Capital control. 
Ασύντακτη Χρεοκοπία και Στάση Πληρωμών σημαίνει να πηγαίνεις στην Τράπεζα για να πάρεις τον Μισθό σου, τη Σύνταξή σου ή για να κάνεις Ανάληψη των χρημάτων σου που έχεις καταθέσει και ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ , να μένεις ΑΦΡΑΓΚΟΣ και όχι για λίγες μόνο ημέρες, αλλά να μη γνωρίζεις εάν και πότε θα τελειώσει αυτός Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!1
Ευτυχώς για εμάς, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, Πρωθυπουργός ήταν Ο ΣΥΝΕΤΟΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Γιώργος Παπανδρέου και όχι κάποιος ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ που θα μας έκανε να ζήσουμε ΤΗΝ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.!!!!
Τι δεν καταλάβατε???????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!