Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στον δήμαρχο τα παράπονα για τα αδέσποτα βοοειδή

agelada
Την οργή και την αγανάκτησή τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά από τα κοπάδια βοοειδών που κινούνται χωρίς καμία επιτήρηση, μετέφεραν στον Δήμαρχο Άρτας, κάτοικοι από τα Αμπέλια και τον Αμμότοπο.
Οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί λύση για την απομάκρυνση των αδέσποτων βοοειδών από τις περιοχές και τα κτήματα τους, καθώς παρατηρούνται καταστροφές στις ιδιοκτησίες τους, ενώ, όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν εισακουστεί και από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες των ζώων.
Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα διαχείρισης των ανεπιτήρητων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος και για τις κινήσεις που έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική λύση, ωστόσο τους επεσήμανε πως οι ενέργειες που έχουν γίνει προς το κεντρικό Κράτος και τα έγγραφα που έχουν σταλεί, μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.
Όπως αποφασίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει μήνυση κατ’ αγνώστων και παράσταση στον Εισαγγελέα, θα κληθούν εκ νέου οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των ζώων για εξηγήσεις, θα κληθούν και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ θα αποσταλεί έγγραφο και θα επιδιωχθούν συναντήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο, στην Περιφέρεια και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να βγει εκ νέου συνεργείο περισυλλογής των ανεπιτήρητων ζώων και να παραμείνει όσο χρειαστεί στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα, ενώ θα εξεταστεί η επιβολή κυρώσεων και προστίμων, όπου χρειαστεί.
«Το πρόβλημα υπάρχει από το 1999. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων. Ως Δήμος έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών για τη λύση του προβλήματος και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λυθεί με τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται. Πρέπει όλοι να σκύψουν στο θέμα, καθώς είναι πολύ σοβαρό» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!