1. Επιτέλους η Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά απο πολλούς μήνες και απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς διαθέτει Πρόεδρο.
2. Η εκλογή αρχηγού απευθείας ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ , που εισήγαγε ο ΓΑΠ , δημιούργησε ακόμη μια φορά προυποθέσεις για σπάσιμο μηχανισμών και βαρονιών και ανέτρεψαν υποδεικνυόμενες αποφάσεις. Ακόμη η διαδικασία αυτή κατάφερε να σπάσει τα κομματικά στεγανά, τους μικροκομματικούς παραγοντισμούς και τα χειροφιλήματα. Οδήγησε μάλιστα χιλιάδες συμπολίτες μας και αυτήν την φορά, πέραν των στενών κομματικών ορίων να συμμετέχουν στην διαμόρφωση εν γένει του πολιτικού γίγνεσθαι, χωρίς να είναι εκ των προτέρων κομματικά μέλη.Είναι ομολογουμένως πιθανότατο ότι με τις παλιές διαδικασίες αρχηγός θα ήταν ο Μειμαράκης.
3. Αποδείχθηκε ότι η εμπλοκή Καραμανλή, Παυλόπουλου συν το αβαντάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ , οδήγησαν στα αντίθετα αποτελέσματα. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ψήφισαν τα αντίθετα απο αυτό που τους επέβαλε η κολλεγιά αυτή. Ο Μειμαράκης πλήρωσε και την αντίρρηση προς αυτές τις ίντριγκες.
4.Η συγκεκριμένη εκλογή "τάραξε τα νερά" και έφερε σε εμφανή αμηχανία όλα τα κόμματα , τόσο τα συγκυβερνώντα, όσο και της αντιπολίτευσης. Το ξεκούνημα αυτό σίγουρα ωφελεί, αφού μέχρι σήμερα βρίσκονται σε πολιτικό τέλμα.
5.Απο τη χρήση τετριμμένων όρων π.χ. νεοφιλελεύθερος, ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, κεντοαριστερά, λαικισμός κλπ , όλο αυτό το διάστημα μέχρι και στις ανακοινώσεις των κομμάτων , αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τη σημασία των όρων αυτών και να μάθουμε τι σημαίνουν , σε τι πολιτικές αντιστοιχούν και τι περιεχόμενο έχουν. Ειδάλλως επιβεβαιώνουμε τη γύμνια μας και εκτιθέμεθα.
6. Για εμάς τους αυτοπροσδιοριζόμενους "κεντροαριστερούς", ας αποφύγουμε φοβικά και "στεγανοποιητικά" κλισέ κι ας προσδιορίσουμε εκ νέου την έννοια του "προοδευτικού" σε όλα τα επίπεδα. Στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική. Άμεσα. Και να παύσουμε επιτέλους να ετεροπροσδιοριζόμαστε αν πιστεύουμε οτι έχουμε ρόλο ύπαρξης.
7. Δημιουργείται νέο πλέον πεδίο για συναινέσεις, συμμαχίες, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις. Και μόνον με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο.
8. Πιστεύω ότι είναι όφελος για τη χώρα η "συντηρητική" παράταξη, στην οποία ουδέποτε ανήκα ,να είναι λιγότερο δεξιά, πιο κεντρώα, πιο σαφής στα χαρακτηριστικά της, πιο φιλελεύθερη, λιγότερο ταυτισμένη με την διακυβέρνηση Καραμανλή, πιο ανανεωμένη.
9. Τέλος, θεωρώ ότι όλα είναι ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.
Τόσο απο τον Μητσοτάκη για το πώς θα πολιτευθεί εντός και εκτός ΝΔ , αλλά και από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!