Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΤΑ:Ναυμαχία Αντιπεριφερειάρχη - Δημάρχου Ν.Σκουφά στα... νερά του Κατσαρέλου!!!

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ν.                          ΣκουφάΕυστάθιου Γιαννούλη

προκάλεσαν τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΗΧΩ της ΑΡΤΑΣ», σχετικά με τα κονδύλια που δόθηκαν για ένα ρέμα στην περιοχή Κομποτίου –πρόκειται για 1 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο υπέγραψε πρόσφατα ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης. «Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη δέουσα σημασία που έδωσε από την πρώτη στιγμή που τους παρέδωσα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω έργο και για την άμεση ανταπόκρισή τους ώστε το έργο να μπορέσει να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε.» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννούλης.Όμως, συγχρόνως επιτίθεται στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, λέγοντας πως «μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας κ. Ψαθάς αντιτίθεται και απαξιεί την ένταξη του έργου ίσως γιατί ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά του, αφού ουδέποτε ασχολήθηκε προσωπικά με τα προβλήματα του Δήμου μου».«Λυπάμαι πραγματικά –δηλώνει ο κ. Γιαννούλης- για τη στάση του αυτή που μόνο άγνοια υποδηλώνει και μικροψυχία και θέλω να πιστεύω ότι ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Άρτας τη συμμερίζονται».
Τι είχε πει ο Αντιπεριφερειάρχης
Πάντως και για την αλήθεια του πράγματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, στη συνέντευξη στην «ΗΧΩ», είδε θετικά το γεγονός της χρηματοδότησης. Αλλού ήταν οι αντιρρήσεις του, δηλαδή στο γεγονός πως η ΠΕ Άρτας δεν γνώριζε καν –ούτε ως κοινοποίηση- πως υπάρχει τέτοια πρόταση, από τον Δήμο, που ασφαλώς δεν εξαντλείται στα όριά του, αφού τα ρέματα και τα ποτάμια, συνήθως δεν έχουν σύνορα.Ιδού και το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη: «Ασφαλώς οτιδήποτε δίνεται για έργα αυτή την περίοδο είναι ένα θετικό στοιχείο, θα έλεγα, όμως έχω κάποιες ενστάσεις κι αυτές αφορούν την ιεράρχηση των έργων. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα ποτέ δεν ζητήσαμε το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί. Προφανώς το πρότεινε ο Δήμος. Και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ιεραρχεί τις ανάγκες τους και κατάφερε να βρει χρηματοδότηση για το ρέμα «Κατσαρέλου». Σε μας ήταν άγνωστο αυτό διότι ένας από τους λόγους ήταν πως είχαμε παρά πολλά προβλήματα από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε οι ανάγκες μας ήταν άλλες. Τώρα με ποια λογική και πώς ιεραρχούν και εγκρίνουν έργα και χρήματα, είναι ένα ζήτημα και δεν μπορώ να μπω στη λογική τους. Εγώ θα πω ότι όποια χρήματα μπορούν να δοθούν στην Άρτα είτε προς την Περιφερειακή Ενότητα είτε προς το Δήμο είναι ευπρόσδεκτα, θα προτιμούσα όμως ο κ. Σπίρτζης να απαντήσει και να μας στείλει χρήματα στην ΠΕ Άρτας για τις καταστροφές που είδε και ο ίδιος από τις πλημμύρες όταν ήταν παρόν και να ιεραρχήσει κάποια βασικά έργα από τον κατάλογο που έχω δώσει επανειλημμένως, αναζητώντας χρηματοδότηση για συγκεκριμένα έργα. Από τον κατάλογο αυτό ο κ. Σπίρτζης δεν μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για κανένα».
Η ανακοίνωση Γιαννούλη 
Στην ανακοίνωση - απάντηση προς τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας που εξέδωσε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, αναφορικά με τον εγκιβωτισμό του ρέματος «Κατσαρέλου» Σελλάδων, αναφέρει τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες με μεγάλη χαρά τόσο δική μου όσο και των δημοτικών και τοπικών μου συμβούλων αλλά κυρίως των δημοτών μου, οι οποίοι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν τα σπίτια, τις περιουσίες τους, τους δρόμους, τα σχολεία που στεγάζουν τα παιδιά τους, πληροφορηθήκαμε την ένταξη ενός πολύ σοβαρού έργου για την περιοχή Κομποτίου - Σελλάδων, τον «Εγκιβωτισμό του ρέματος Κατσαρέλου», που βρίσκεται δίπλα από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κομποτίου, ανάμεσα από τα δυο χωριά. Ένα έργο για το οποίο δουλέψαμε σκληρά και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αλλά και οι υπηρεσίες του δήμου μου για αρκετά χρόνια, αφού προϋπέθετε εκτός από ολοκληρωμένες μελέτες και οριοθέτηση του εν λόγω ρέματος -καμία σχέση δεν έχει με τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου- πράγμα αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο και η οποία ολοκληρώθηκε πριν αρκετά χρόνια. 
Για το λόγο αυτό θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη δέουσα σημασία που έδωσε από την πρώτη στιγμή που τους παρέδωσα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω έργο και για την άμεση ανταπόκρισή τους ώστε το έργο να μπορέσει να ενταχθεί στο Π.Δ.Ε.Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Άρτας κ. Ψαθάς ουδόλως συμμερίζεται την άποψη των δημοτών μου καθώς και του ιδίου προσωπικά, αντιτίθεται και απαξιεί την ένταξη του έργου ίσως γιατί ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά του, αφού ουδέποτε ασχολήθηκε προσωπικά με τα προβλήματα του Δήμου μου.Θα τον συμβούλευα λοιπόν να περιορίσει την αλαζονική του στάση και να σεβαστεί αρχικά το γεγονός ότι στην Άρτα έρχονται χρήματα που τόσο τα έχουμε ανάγκη. Να σεβαστεί ότι στο Δήμο μου προΐσταμαι εγώ και οι σύμβουλοί μου, οι οποίοι γνωρίζουμε εκ βαθέων τα προβλήματα και δρομολογούμε τις προτεραιότητες και πασχίζουμε καθημερινά να δώσουμε λύσεις. Και αν θέλει να συνδράμει ως οφείλει, να επισκέπτεται το Δήμο ώστε να αντιληφθεί εξ ιδίοις όμασι τα προβλήματα που δε γνωρίζει όπως ισχυρίζεται, να σχεδιάσει, να δρομολογήσει και να ωριμάσει και ο ίδιος μελέτες και έργα αντίστοιχης βαρύτητας για τους Δήμους της Άρτας και την Περιφερειακή του Ενότητα για να μη χρειάζεται «μπάρμπα στην Κορώνη» και όχι να επιδίδεται σε εργάκια που εξυπηρετούν προσωπικά και μόνον συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε –θεωρώ- αυτός ο ρόλος ενός Αντιπεριφερειάρχη. Λυπάμαι πραγματικά για τη στάση του αυτή που μόνο άγνοια υποδηλώνει και μικροψυχία και θέλω να πιστεύω ότι ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Άρτας τη συμμερίζονται.Ο ίδιος προσωπικά αισθάνομαι ανακουφισμένος και δικαιωμένος αφενός διασφαλίζοντας εκατομμύρια ευρώ για την Άρτα και το Δήμο μου, αλλά κυρίως στο ότι ύστερα από προσπάθειες πολλών χρόνων θα δοθεί επιτέλους λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τους δημότες μου και κατοίκους της Περιφερειακής Ένωσης Άρτας. Προτρέπω τον Αντιπεριφερειάρχη, να αναθεωρήσει, να εκλογικευτεί και εάν όπως ισχυρίζεται επιθυμεί την συνεννόηση και την συνεργασία με τους δήμους για την ιεράρχηση έργων σίγουρα θα είμαι ο τελευταίος που θα το αρνιόμουν. Να μας πει όμως, στα χρόνια τις θητείας του πόσες φορές κάλεσε τους Δημάρχους για να συζητήσουμε τα προβλήματα των δήμων μας και γενικότερα του Νομού. Φυσικά καμία. Ας αφήσει λοιπόν τους Δήμους να κάνουν την δουλειά τους όπως αυτοί καλά γνωρίζουν. Ας κοιτάξει την Περιφέρειά του και ας αναλογιστεί τι κάνουν οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου μήπως και κατανοήσει τις αδυναμίες του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!