Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου δημοπρατήθηκε ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην παράκαμψη Φιλιππιάδας της Ιόνιας Οδού , στις εισόδους Φιλιππιάδας – Καμπής προϋπολογισμού 480.000 ευρώ.  Η κατασκευή κόμβου ή φωτεινών  σηματοδοτών στην διασταύρωση αυτή  αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας γιατί στο σημείο αυτό έγιναν πολλά ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα. Οι πολίτες όμως της Φιλιππιάδας ελπίζουν ότι η κατασκευή του κόμβου όχι μόνο δεν θα καθυστερήσει τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Καλογήρου που είναι και το κυρίως ζητούμενο , αλλά θα συνδυαστεί με μια σειρά έργων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της πόλης όπως :
1.Κατασκευή της ΝΕΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ της Φιλιππιάδας από την Ιόνια οδό η μελέτη της οποίας είχε ήδη εκπονηθεί επί Νομαρχίας Βασ. Ιωάννου διότι πρόκειται για επαρχιακό δρόμο. Τώρα πιστεύουμε ότι τα όποια προβλήματα έχουν εξαλειφθεί και το έργο θα κατασκευασθεί σύντομα . Επαφίεται στις ευαισθησίες της Περιφέρεια Ηπείρου  ότι θα ληφθεί μέριμνα και σεβασμός για τα υπεραιωνόβια πλατάνια αφού οι τοπικοί Περιβαλλοντολόγοι και Προστάτες του Λούρου ποταμού και των χαμηλών κτιρίων μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημάνει ..σιωπητήριο!
 2. Η είσοδος της Φιλιππιάδας δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τον επαρχιακό δρόμο αλλά  και τη ΓΕΦΥΡΑ στο Λούρο ποταμό που χρειάζεται άμεσα όχι μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση. .
3. Κατασκευή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ  δρόμου που θα παρακάμπτει το κέντρο της Φιλιππιάδας που κυριολεκτικά στενάζει από τον κυκλοφοριακό φόρτο. Η Παράκαμψη αυτή προς το Ελευθεροχώρι θα μπορούσε να γίνει στο όριο επέκτασης του νέου Γ.Π.Σ (παλιαύλακας) , ενώ προς την Παλαιά Φιλιππιάδα με τη διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου του κάμπου μέχρι το Μνημείο Μπιζανομάχων . Εξυπακούεται ότι για τις όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να αποζημιωθούν και στην πραγματική τους αξία οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των θιγόμενων ιδιοκτησιών  .Θα χρειασθούν επομένως πολλά χρήματα τα οποία πρέπει να εξευρεθούν, γιατί πρόκειται για έργο ουσίας με πολλαπλά οφέλη και όχι για έργο βιτρίνας αμφιβόλου αισθητικής και λειτουργικότητας. Το ζήτημα αυτό μπορεί ακόμη και τώρα να επιλυθεί πιο εύκολα εντάσσοντας την Είσοδο της πόλης και τον περιφερειακό δρόμο στο Γ.Π.Σ. (πρόταση πολεοδόμου κ.Τσέτση) το οποίο επιδέχεται διορθώσεων γιατί ως γνωστόν  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόβλημα που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ζηρού και η τοπική κοινωνία δεν είναι η λειτουργία του δεύτερου Βιολογικού καθαρισμού και τα Σκουπίδια στη Γέφυρα Καλογήρου ,ούτε το ΗΟΤ SPOT στο παλαιό Στρατόπεδο, αλλά οι Ερευνητικές Γεωτρήσεις και Σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων ( πετρέλαιο-φυσικό αέριο) που θα γίνουν στο Δήμο Ζηρού και κινδυνεύουν άμεσα οι Πηγές Αγίου Γεωργίου ,ο Λούρος  ποταμός ,η Λίμνη Ζηρού , τα αρχαία μνημεία και οι περιοχές φυσικού κάλους !
 Μιχαλης Κατραχούρας
 πρώην δήμαρχος Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!