Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Στις 18 Μαΐου η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του κυκλικού κόμβου Καμπής ΦιλιππιάδαςΣτις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός του έργου "Κατασκευή κυκλικού κόμβου Καμπής Φιλιππιάδας" συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00 ευρώ. 
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η τροποποίηση του υφιστάμενου κόμβου της Παλαιάς Ε.Ο Ιωαννίνων -Άρτας στην θέση συμβολής της εισόδου της Φιλιππιάδας.
 Συγκεκριμένα ο υφιστάμενος τετρασκελής ισόπεδος κόμβος αντικαθίσταται από...ισόπεδο κυκλικό κόμβο, μέσω του οποίου εξυπηρετείται το σύνολο των διερχόμενων κινήσεων. 
Ο κυκλικός κόμβος (διαμέτρου 40 μέτρων) προβλέπεται στην θέση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου με προσαρμογή των υφιστάμενων οδών. 
Το έργο περιλαμβάνει επίσης ασφαλτοστρωμένη μελέτη οδοποιίας , αντικατάσταση των στηθαίων κυκλοφορίας καθώς και προσαρμογή των υφιστάμενων ιστών οδοφωτισμού και οι απαραίτητες διαγραμμίσεις. Παράλληλα προβλέπεται αποκατάσταση των υφιστάμενων κάθετων οδών. 
Και στις δύο πλευρές προβλέπεται η διαμόρφωση πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου για την δυνατότητα μελλοντικής επέκταση προς Καμπή αλλά και προς την πόλη της Φιλιππιάδας. 
Τα τμήματα της Περιφερειακής Εθνικής Οδού τα οποία προσαρμόζονται στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο αποστραγγίζονται με ελεύθερη απορροή όπως αποστραγγίζονται και σήμερα. 
Στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο καθώς επίσης στις κάθετες οδούς, προβλέπεται η εφαρμογή κρασπέδων διαφορετικών υψομετρικών διαφορών και για τον λόγο αυτό η αποστράγγιση προβλέπεται μέσω φρεατίων υδροσυλλογής. 
Τα φρεάτια υδροσυλλογής συνδέονται σε κεντρικό αποχετευτικό αγωγό, με τελικό αποδέκτη τον ποταμό Λούρο. 
Προβλέπεται τέλος η κατασκευή των απαιτούμενων φρεατίων σε ένα εκ των οποίων θα συνδεθεί μελλοντικά ο αγωγός αποχέτευσης της εισόδου της Φιλιππιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!