Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πως δρούσε το κύκλωμα των Πακιστανών στην Ράχη

Τα κυκλώματα των πακιστανών που δρουν στην Άρτα και την ευρύτερη περιοχή… φροντίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, να υπενθυμίζουν πόσο επικίνδυνα είναι, αλλά αυτοί που πρέπει να λάβουν το μήνυμα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, δημιουργώντας πλείστα όσα προβλήματα, κυρίως στα χωριά της πεδιάδας.
Ένα χρόνο μετά (16 Ιουλίου 2018) το στυγερό έγκλημα του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου πακιστανοί μετανάστες, σκότωσαν και τεμάχισαν ομοεθνή τους, ο οποίος τους εκμεταλλευόταν στην εργασία, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλο πρωτόγνωρο έγκλημα, το οποίο κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εξελίσσεται σε απόσταση δέκα πέντε (15) χιλιομέτρων απ’ το Κέντρο της Άρτας.
Είχε στηθεί ένα κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, το οποίο για να είναι αποτελεσματικό(!) συνοδευόταν και από βασανιστήρια, σε βάρος πακιστανών που ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα, για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.
Το κύκλωμα που αποκαλύφτηκε αποτελούνταν από δέκα τέσσερις (14) πακιστανούς και έναν κάτοικο Ράχης, ο οποίος είχε διαθέσει στους πρώτους, πτηνοτροφείο ιδιοκτησίας του, για να… αποθηκεύουν ανθρώπινες ψυχές και με βάση αυτό το δεδομένο, να εκβιάζουν συγγενείς τους, για να απολάβουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ!
Την ώρα που έκαναν την επέμβαση στο παλιό πτηνοτροφείο, οι άνδρες του τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με την συνδρομή ανδρών της ΕΚΑΜ, βρέθηκαν κρατούμενοι δέκα τέσσερις (14) πακιστανοί, τους οποίους είχαν μεταφέρει εκεί, οι ομοεθνείς τους… Αυτοί που αποτελούσαν το απάνθρωπο κύκλωμα. Ο ένας εκ των δυό αρχηγών του κυκλώματος, είχε στην κατοχή του κι ένα πιστόλι!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», στον χώρο του πτηνοτροφείου που δεν λειτουργούσε, είχαν… στοιβαχτεί και εξήντα πακιστανοί, απ’ τους οποίους οι επικεφαλής του κυκλώματος ζητούσαν χρήματα, για να τους απελευθερώσουν και να τους οδηγήσουν, σε άλλες πόλεις πολύ μακριά απ’ την Άρτα. Αυτό γιατί, δεν έπρεπε να μείνουν στην περιοχή, με τον φόβο ότι κάποιος εξ αυτών, μπορούσε και να μιλήσει… Για την μεταφορά, όσων είχαν ανταποκριθεί στον εκβιασμό των επικεφαλής του κυκλώματος και πλήρωναν το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ το άτομο, νοικιαζόταν λεωφορείο… Όσοι έφευγαν από εκεί, ήταν δεδομένο ότι δεν θα μιλήσουν, γιατί η απειλή ότι θα τους συλλάβουν και πάλι, ήταν δεδομένη…
Οι εφτά (7) πακιστανοί που αποτελούσαν το κύκλωμα και ο ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου, κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κακουργηματικές κατηγορίες. Αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, για το αν θα προφυλακιστούν…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η Αστυνομία, το πτηνοτροφείο – φυλακή, πρέπει να λειτουργούσε πάνω από πέντε χρόνια και μπορεί να φανταστεί ο καθένας πόσοι λαθρομετανάστες πέρασαν από εκεί. Λένε κάποιοι πως μπορεί να έχουν ξεπεράσει και τους πεντακόσιους! Μπορεί να υπολογίζουμε και πολύ λίγους… Αν σκεφτεί κανένας, ότι η ελευθερία του καθενός, κόστιζε 10.000 ευρώ, βγαίνει και ο λογαριασμός για το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχουν διακινηθεί…
Σχετίζεται με την δολοφονία του Αγίου Σπυρίδωνα;
Ακριβώς ένα χρόνο μετά, τον στυγερό έγκλημα του Αγίου Σπυρίδωνα, έγινε η αποκάλυψη του κυκλώματος και η σύλληψη των μελών του κυκλώματος… Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν κάθε λόγο να συσχετίζουν την εν λόγω υπόθεση, με το στυγερό έγκλημα του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ο επικεφαλής ομάδας που εκμεταλλευόταν εργαζόμενους, βρέθηκε νεκρός και το πτώμα του διαμελισμένο!
Να θυμηθούμε ότι και στην εγκαταλειμμένη αποθήκη του Αγίου Σπυρίδωνα, στοιβαζόταν πάνω από πενήντα μετανάστες, οι οποίοι αναζητούσαν το μεροκάματο, για να επιβιώσουν…
Μία σκέψη που ακούσαμε, ανέφερε πως μπορεί κάποιος το θύμα του στυγερού εγκλήματος, να γνώριζε το τι συμβαίνει λίγα χιλιόμετρα πιό πέρα, στο πτηνοτροφείο των βασανιστηρίων δηλαδή…


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το χοιροστάσιο που δεν λειτουργούσε και είχε παραχωρηθεί στους επικεφαλής του κυκλώματος των Πακιστανών, στην Ράχη. Μέσα σ’ αυτό κτίριο, κρατούνταν οι πακιστανοί, οι οποίοι έπρεπε να φέρουν τουλάχιστον δέκα χιλιάδες ευρώ, για να μείνουν ελεύθεροι… Κάτω το εσωτερικό του κτιρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!