Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ανανέωση Και Έδρα Στην Άρτα

Μήνυμα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ* εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Στην αρχή της κρίσης άρχισαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Μετά και τις δημόσιες δαπάνες. Εσχάτως, κατά τη τελευταία 4ετία, μείωσαν τις συντάξεις (ΕΚΑΣ, επικουρικές, αύξηση στο 6% των εισφορών υγείας), αύξησαν τη φορολογία (ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, τέλος αλληλεγγύης, ασφαλιστικές εισφορές) και εξαφάνισαν το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Δεν φτάνει να πούμε «Μπάστα ορέ!». Πρέπει να δράσουμε ώστε να αναστραφεί η κατάσταση. Όχι μόνο γιατί στεγνώσαμε, ξεπλυθήκαμε εντελώς, αλλά γιατί αυτό δεν βγαίνει, δεν δουλεύει. Πληρώνοντας 7 δις το χρόνο σε τόκους στο εξωτερικό (3,5% του ΑΕΠ), δεν μένει σεντς για κατανάλωση, για επενδύσεις. Δεν μένει στάλα αξιοπρέπειας.
Γι αυτό λέμε: Αρκετά με την διαχείριση, τον ρόλο του κράτους σαν φορομεσάζοντα ώστε να πληρωθούν οι τόκοι στην αλλοδαπή. Δεν πάει άλλο με τους πειραματισμούς. Νισάφι με τις ανέξοδες αερολογίες. Φτάνει πια με τις ίντριγκες, τα κολπάκια, τους εξυπνάκηδες και τα υφάκια της εξουσίας…
Και τώρα από την ακρότητα της υπερ-φορολόγησης και της μερικής αμοιβής (ΣΥΡΙΖΑ), κινδυνεύουμε να πάμε στην άλλη άκρη της ασυδοσίας και της δεύτερης «εσωτερικής υποτίμησης» με την εργασία λάστιχο και την διάλυση των κοινωνικών δομών (ΝΔ).
Μόνο δύο παραδείγματα:
1.Δεν μπορεί, ενόσω είμαστε ακόμη στο τούνελ της κρίσης, η κυβέρνηση να «σβήνει» τα φώτα της ΔΕΗ. Να επαναλαμβάνει την ίδια τακτική με την απαξίωση των (κρατικών-ΤΧΣ) μετοχών των τραπεζών (ανακεφαλαιοποίηση μετά τα capital control) , το ξεπούλημα του ΟΣΕ για παλιοσίδερα, την οικονομική κατάρρευση του ΟΣΕ.
2.Εάν η συντηρητική παράταξη (κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές) εφαρμόσει τα σχέδιά της για ελεύθερη επιλογή επικουρικού ταμείου από τους νέους ασφαλισμένους, υπάρχει ο κίνδυνος το δημόσιο σύστημα (Ενιαίο Επικουρικό-ΕΤΕΑΕΑΠ) να χάσει άνω του 30% των εσόδων του τα επόμενα χρόνια. Σε μια τέτοια περίπτωση, και εντός ενός αναδιανεμητικού συστήματος (οι σημερινοί εργαζόμενοι πληρώνουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς), υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των αποδοχών των σημερινών συνταξιούχων!
Δεν μπορεί μετά το τούνελ να έχει και άλλο τούνελ. Να μονιμοποιηθούν οι θυς΄λιες και να θυσιαστούν οι ελπίδες…
Η χώρα έχει ανάγκη να σταθεί στα πόδια της μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την παραγωγή στον τόπο μας, για την δημιουργία θέσεων εργασίας, για την στήριξη του ασφαλιστικού. Οι πολίτες πρέπει να νιώσουν ασφάλεια, μέσα και από ευρωπαϊκές εγγυήσεις για τις καταθέσεις, ώστε να επενδύσουν και να καταναλώσουν προσδοκώντας καλύτερες αποδοχές χρονιά με τη χρονιά.
Η επιλογή είναι η προοδευτική πορεία, η εφαρμογή συγκεκριμένων, εφαρμόσιμων και κοστολογημένων λύσεων ώστε να υποχωρήσουν τα εμπόδια και να εδραιωθεί η αισιοδοξία.
Η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, η ανάδειξή του σε καθοριστικό-ρυθμιστικό παράγοντα της επόμενης ημέρας μπορεί να επηρεάσει την πορεία του τόπου, να λειτουργήσει απελευθερωτικά για τις χειμαζόμενες κοινωνικές δυνάμεις, να πυροδοτήσει την αναγκαία αναπτυξιακή έκρηξη ώστε να δοθούν ευκαιρίες, να δημιουργηθούν δουλειές, να έχουμε ασφαλείς και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Η επιλογή του κατάλληλου και πιο ικανού αντιπροσώπου για τα προβλήματα του πολίτη, για τι ανάγκες της καθημερινότητας, ενός βουλευτή που θα βρίσκεται κοντά στον κόσμο, είναι αναγκαία προϋπόθεση για τις λύσεις της επόμενης ημέρας. Έναν εκπρόσωπο των ψηφοφόρων κοντά στα καθημερινά προβλήματα του Λαού.
Ας κάνουμε λοιπόν το βαρύ, γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα να δουλέψει. Όχι μόνο φόροι-φόροι και το κράτος να υπάρχει μόνο για τα κομματικά μέλη ή για όσους έχουν συμπληρώσει χρόνια εγγραφής στην παλαιοκομματική επετηρίδα. Στην κάλπη η επιλογή πρέπει να είναι στον πιο ικανό για να είναι δυνατή η καλυτέρευση της χώρας.
Για την ανανέωση του προοδευτικού χώρου, για την εκλογή βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής στην Άρτα.
*Ο Χρήστος Μέγας είναι Δημοσιογράφος, υπ.Βουλευτής Άρτας με το Κίνημα Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!