Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ο Κλάπας γυρίζει στην Πρέβεζα !

Μετά την  απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει τη μοναδική θέση γενικού γραμματέα για την οποία είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πλήρωσή της μέσω ΑΣΕΠ και είχε πραγματοποιηθεί ο διορισμός. 

Πρόκειται για τη θέση του τομεακού γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία είχε τοποθετηθεί από το Φεβρουάριο του 2019 ο Ηλίας Μιλτιάδης Κλάπας. Παρόλο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «αποκομματικοποίησης» είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη 69 θέσεων γενικών γραμματέων /ειδικών τομεακών με κριτήρια μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, περίπου έξι περιπτώσεις είχαν φτάσει στο παρά πέντε (μέχρι το στάδιο της συνέντευξης) και μόνο μία περίπτωση ως το διορισμό, αυτή του τομεακού γενικού γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής του πρώην υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής. 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατηγορούσε συνεχώς την κυβέρνηση Τσίπρα για «στημένες» διαδικασίες μέσω «φωτογραφικών» κριτηρίων δια της πλαγίου τοποθέτησης κομματικά επιλεγμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέων. 
Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2019, ο διορισμός του Ηλία Κλάπα, πρώην δημάρχου Πρέβεζας, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και από την ΝΔ, τότε αξιωματική αντιπολίτευση, και άλλα κόμματα, κυρίως από το ΚΙΝΑΛ - ανέφεραν ως ένδειξη "προαποφασισμένης" επιλογής το ότι κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής από την οποία παραιτήθηκε την ίδια ημέρα που διορίσθηκε στη θέση του Τομεακού Γραμματέα του τότε Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Αργά το βράδυ της Τετάρτης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθμ. 84/17.7.2019 («Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων»). Σε αυτό αναφέρεται ότι « η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων, Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης και η Γενική Γραμματεία Υποδοχής του πρώην Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που οργανώθηκε με τις διατάξεις του π.δ. 122/2017 (Α΄ 149), καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικών/Τομεακών και Ειδικών/Ειδικών Τομεακών Γραμματέων καταργούντα».
Πάντως, αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της υπόθεσης, με δεδομένο ότι ο Μιλτιάδης Ηλίας Κλάπας είχε διοριστεί για τέσσερα χρόνια σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις περί θέσεων ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!