Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ξανακόλλησε η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα

- Θα απαιτηθούν γεωτεχνικές μελέτες και νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση 
- Καχριμάνης: "Θα πάω στο Υπουργείο"

Η παράκαμψη της Φιλιππιάδας αποτελεί χρόνιο αίτημα και όπως έχει καταγραφεί είναι ένα από τα έργα που θα συμπληρώσουν το δίκτυο των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, στην περιοχή αφού η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, δίνει άλλες προοπτικές στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής 



Κι ενώ μόλις πριν σχεδόν τρεις μήνες, ετοιμάζονταν προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και την περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να δρομολογηθεί η σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα, στο τμήμα Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου, τα πράγματα άλλαξαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κι ενώ η Περιφέρεια θεωρούσε, ότι το έργο μπορεί γρήγορα να ενταχθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του μετά τη δημοπράτηση, το υπουργείο απαντώντας σε έγγραφο της Περιφέρειας για την επικαιροποίηση της μελέτης, έκανε γνωστό ότι απαιτούνται γεωτεχνικές μελέτες.

 Το έγγραφο των αρμοδίων υπηρεσιών το παρουσίασε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αναφέροντας ότι ο νέος κυκλοφοριακός και υδραυλικός σχεδιασμός βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης και η οριστικοποίησή τους θα γίνει κατά την εκπόνηση οριστικών μελετών, ενώ θα απαιτηθεί και νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση.

«Μας λένε “ζήσε Μάη να φας τριφύλλι”. Θα πάω στο υπουργείο γιατί η διαδικασία μπορεί να πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο, μπορεί και 1,5 χρόνο», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για την εξέλιξη αυτή.

 Να σημειωθεί πως για τη μελέτη του έργου, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες πέρσι τέτοιο καιρό, υπέγραψε την παράταση ολοκλήρωσής της μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019.

Στη μελέτη περιλαμβάνονταν και το τμήμα της οδού από την Φιλιππιάδα μέχρι την περιοχή της πόλης της Πρέβεζας, μήκους 37,80 χιλιομέτρων περίπου, και τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από τον Αρχάγγελο έως την Εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!