Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Έμεινε χωρίς κτηματολόγιο η Φιλιππιάδα και τι σημαίνει αυτό εν ολίγοις: 
Μετάβαση του ενδιαφερομένου αυτοπροσώπως στην Πρέβεζα  για την αίτηση η με εξουσιοδότηση  
Δικηγόρου Μηχανικού Συμβολαιογράφου και τα αντίγραφα θα δίνονται στους ενδιαφερομένους αιτούντες μετά από 3-4 ημέρες με μετάβαση πάλι στην Πρέβεζα ...
Πάντως  η μεταφορά της είχε αποφασισθεί με τον  ψηφισμένο νόμο 4712/2018 απλά τότε δεν έκανε κανένας αντίσταση  ούτε καταγγελία .... ιδίως στην Φιλιππιάδα για να μην στενοχωρήσουν τον τοπικό Βολευτή....
Αποτέλεσμα εικόνας για κτηματολογιο φιλιππιαδας
 Γράφει πολύ εύστοχα ο φίλος δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης στο fb  με ανάρτησή του :
Το «ηρωικό» Υποθηκοφυλακείο – Κτηματολόγιο Φιλιππιάδας, δεν μένει πια εδώ.
Μας άφησε «στα κρυφά» και μετακόμισε στην Πρέβεζα. Και με τον τρόπο αυτόν αποδεικνύεται ότι αργά, πλην όμως σταθερά, δημιουργείται το δίπολο Γιάννινα – Πρέβεζα, αναφορικά με τις υπηρεσίες της Ηπείρου. Είχε προηγηθεί η Δ.Ο.Υ. , όπου καταργήθηκε η τοπική της Φιλιππιάδας και μεταφέρθηκε το Δικαστικό της Άρτας, με αποτέλεσμα σήμερα η κατά τόπους αρμοδιότητα να φαίνεται αυτή της Πρέβεζας.
Όλους αυτή η ενέργεια, μας έπιασε στον ύπνο… Κυρίως τους δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, οι οποίοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα Γραφείο που υπάγεται στα διοικητικά όρια του Πρωτοδικείου της Άρτας. 
Αλλά και ένα Γραφείο που εξυπηρετεί εκτός από τα χωριά της Φιλιππιάδας και τον… μισό Δήμο Αρταίων!!! Τον μισό Δήμο Αρταίων πραγματικά (όλη την Δ.Ε. Ξηροβουνίου, την μισή Δ.Ε. Αμβρακικού και όλη την Δ.Ε. Φιλοθέης πλην ΚαλαμοΧαλκιάδων).
Ήττα για το νομικό κόσμο της περιοχής, αλλά ήττα και για την ίδια την Άρτα.
Ο Δήμος Αρταίων, κοιμισμένος κι αυτός στα χαμομήλια (όπως και ο Δικηγορικός μας Σύλλογος και οι Συμβολαιογράφοι της περιοχής), θα πρέπει από τούδε και στο εξής να μεταβαίνει στην… Πρέβεζα για τις πράξεις των ακινήτων του, όσο δε για την Αντιπεριφέρεια Άρτας αυτή μπορεί και να θεωρηθεί ήττα ολκής.
Πραγματικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να επιλεγεί η Πρέβεζα, για την επιλογή της έδρας μεταφοράς. Και αυτό επειδή ακίνητα που ανήκουν στην αρμοδιότητα ελέγχου του Πρωτοδικείου Άρτας και της αντίστοιχης Εισαγγελίας, τώρα θα βρίσκονται στην Πρέβεζα. Να σημειώσουμε ότι τα Πρωτοδικειακά όρια, δεν έχουν καμία σχέση με τα διοικητικά όρια και αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις και για τον ίδιο τον πολίτη.
Καταρχήν θα πρέπει πλέον για οποιονδήποτε έλεγχο ο πολίτης να κάνει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον μεταφέρεται η ύλη για τους συμβολαιογράφους της Άρτας και της Φιλιππιάδας στους συμβολαιογράφους της περιοχής Πρέβεζας, για πολλούς και ευνόητους λόγους (κυρίως οικονομικούς, αν όχι άγνοιας). Δεν θα είναι συμφέρον για τους Δικηγόρους να μεταβαίνουν για ελέγχους ή πράξεις στην Πρέβεζα, καθώς θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου.
Στην κρατικά ελεγχόμενη οικονομία, τέτοιες αποφάσεις μπορεί να λειτουργήσουν ντόμινο και σε βάθος χρόνου να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία (που ας μην γελιόμαστε, είναι κοινή με αυτήν της Φιλιππιάδας).
Εκτιμώ ότι πρέπει οι φορείς συγκροτημένα να αντιδράσουν, με κοινό σκοπό ή την διατήρηση του Γραφείου ή την μεταφορά του στην Άρτα.
Αυτό, πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, πριν ακόμη δημιουργηθεί ένα θλιβερό status quo για την ευρύτερη περιοχή μας.
Δικηγορικός Σύλλογος, Δήμος Αρταίων, Δήμος Ζηρού, Π.Ε. Άρτας, συμβολαιογράφοι Άρτας – Φιλιππιάδας, οφείλουν να δράσουν, αν όχι για το συμφέρον της περιοχής, τουλάχιστον για την προάσπιση της δικής τους αξιοπρέπειας και των προσωπικών τους συμφερόντων.
Παρακαλώ πολύ, αν συμφωνείτε με το περιεχόμενό της κοινοποιείστε την ανάρτηση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κίνημα αναστροφής της κατάστασης, που θέλει την Άρτα μια Ηπειρωτική πολίχνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!