Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ Α.Ε.: Με κανέναν …Φλωρίδη δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις πώλησης



Το ανελέητο κυνήγι του κέρδους στο οποίο επιδίδονται οι μεγάλες εταιρείες, ακόμη και
 αυτές που δραστηριοποιούνται στο διατροφικό πεδίο, πολλές φορές παραβλέπει ηθικούς κανόνες και επιτρέπει, αυτό που περιγράφει η λαϊκή θυμοσοφία, ως «κτυπήματα κάτω από τη μέση».
Αρκεί βέβαια, αυτά να μην ξεπερνούν τα εσκαμμένα, όπως συνέβη με το τελευταίο κρούσμα που αφορά την δήθεν εξαγορά της εταιρείας ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ Α.Ε. η οποία έχει δυναμικότητα 1600 χοιρομητέρων κρεατοπαραγωγής και 400 αναπαραγωγής, από άλλη ανταγωνίστρια εταιρεία, που δραστηριοποιείται κι εκείνη στον χώρο παραγωγής, τυποποίησης και διανομής χοιρινού κρέατος.
Μάλιστα η «είδηση»,  διακινήθηκε υπό την μορφή «πληροφοριών από έγκυρες πηγές» μέσω του παντελώς άγνωστου στο ευρύ κοινό site FnB Daily, το οποίο για να προσδώσει εγκυρότητα στο …ρεπορτάζ του σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ήδη έχει γίνει η (προ)καταβολή ολοκλήρου του ποσού που αφορά στην εξαγορά του συνόλου της παραγωγής της Φάρμας ΧΗΤΑΣ, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει και η πλήρης εξαγορά της Φάρμας ΧΗΤΑΣ από την ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ, η οποία σημειωτέον διατηρεί εγκαταστάσεις  με ιδιόκτητο εργοστάσιο 10,5 στρεμμάτων στην κρεαταγορά του Ρέντη.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η σύγχυση που προκαλείται στο αγοραστικό και καταναλωτικό κοινό είναι τεράστια, αφού η τελική εικόνα που αποκομίζει ο εν δυνάμει πελάτης είναι πως η ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ ΑΕ, από τη στιγμή που έδωσε ολόκληρη την παραγωγή της χοιρινού κρέατος στην  ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ, αδυνατεί να ανταποκριθεί έστω και στη ελάχιστη ποσότητα κρέατος από όποιον και αν της ζητηθεί.
Το θέμα, ωστόσο, λόγω και των διαστάσεων που πήρε,. Αλλά και του πλήγματος που κατάφερε στην εταιρεία ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ ΑΕ, μέσα μάλιστα στην εορταστική περίοδο όπου το χοιρινό κρέας δεν απουσιάζει από κανένα ελληνικό τραπέζι, υποχρέωσε την εταιρεία στην έκδοση οργισμένης ανακοίνωσης – διάψευσης που έχει ως εξής:
«Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε σήμερα, (16-12-2019) μέσω ενός … site (!!), ότι η Εταιρία μας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις εξαγοράς της «…από τον Φλωρίδη…».
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αγοραστικό μας κοινό και με τη σοβαρότητα που μας διακρίνει τόσα χρόνια ως Εταιρία αλλά και επειδή «γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας», η Εταιρία μας διαψεύδει την κατάπτυστη αυτή είδηση
και Γνωστοποιούμε ότι
«με κανέναν Φλωρίδη ή άλλον δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις πώλησης».
Ήδη, η Εταιρία μας κινείται δικαστικά για να προστατέψει τη φήμη της.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.
Φιλιππιάδα, 16 Δεκεμβρίου 2019
ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ Α.Ε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!