Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η κακοκαιρία χτύπησε την Άρτα.. Πλημμύρισαν δρόμοι κι επιχειρήσεις.. Ολονύχτια μάχη


Μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 ξύπνησαν στην Άρτα. Μέσα σε λίγες ώρες και μετά από την ένταση της καταιγίδας το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα. Μέσα στην νύχτα προσπαθούν να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.
Τα εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.
Στις περιοχές που πλημμύρισαν βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Άρτας, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.
Αναλυτική εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών θα γίνει με το φως της μέρας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απουσία των αντιπλημμυρικών έργων της Ιόνιας Οδού. Έργα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και χρόνια όμως μένουν στα χαρτιά. Έτσι κάθε χρόνο αρκετές περιοχές από όπου διέρχεται ο οδικός άξονας μετατρέπονται σε λίμνες…
Ο Δεκέμβριος φαίνεται ότι κρατά για το τέλος του τις πιο χειμωνιάτικες μέρες. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν και σ’ άλλες περιοχές της Ηπείρου ενώ στα ορεινά σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!