Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Προβλήματα Από Το Κλείσιμο Του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας

Γράφει η ΒίκυΣιαπάτη 

 Mε αφορμή το θέμα που έχει αναδειχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας και αφορά την διαμαρτυρία και τις κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας σχετικά με την ένταξη του

Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Κτηματολογικό Γραφείο Πρέβεζας, ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, με καταγωγή από την Άρτα και με έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή, συμμετέχοντας και κατά την προηγούμενη θητεία στο ΔΣ του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ θα πρέπει να ενημερώσω ώστε να γίνει κατανοητό και να μπει στην σωστή διάσταση το παραπάνω πρόβλημα που έχει προκύψει.
Συγκεκριμένα αναφέρω ότι οι εργαζόμενοι στα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία, στηρίξαμε και εξακολουθούμε να στηρίζουμε το μεγάλο και δύσκολο έργο της Κτηματογράφησης της χώρας. Από την επίσημη έναρξή της το έτος 1995 μέχρι και την ψήφιση του Ν. 4512/2018 που καταργεί σταδιακά τα Υποθηκοφυλακεία και τα μετατρέπει σε Κτηματολογικά Γραφεία, ήμασταν συμπαραστάτες και ενισχύσαμε την προσπάθεια, προσπερνώντας αντιδράσεις που προέκυπταν από εμπλεκόμενους φορείς. Λειτουργήσαμε τα μεταβατικά Κτηματολογικά Γραφεία με βασικό στελεχιακό κορμό υπαλλήλους των Υποθηκοφυλακείων (Δικαστικούς Υπαλλήλους), οι οποίοι έχοντας την τεχνογνωσία και παρά τις δυσκολίες ανταπεξήλθαν επάξια στα νέα καθήκοντα, αναγνωρίζοντας ότι το εργασιακό μας μέλλον βρίσκεται στην εξέλιξη που είναι το Κτηματολόγιο. Με την έναρξη λοιπόν των πρώτων κτηματολογικών γραφείων και την αλλαγή από το προσωποκεντρικό σύστημα σε κτηματοκεντρικό, καλεστήκαμε ως κλάδος να στελεχώσουμε τις νέες υπηρεσίες.
Με αυτή την παραδοχή κινηθήκαμε και στη συνέχεια με την ψήφιση του Ν. 4512/2018, προσπαθώντας ως κλάδος να βρούμε τη θέση μας στο νέο θεσμό.
Η βασική αντίρρηση που διατυπώσαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε κατά του Ν. 4512/2018 ήταν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχει τη βασική εποπτεία του νέου φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ως το πλέον αρμόδιο Υπουργείο για τη διασφάλιση και την προστασία των εμπραγμάτων δικαιωμάτων των πολιτών και την παροχή της νομικής πληροφορίας
 ΠΗΓΗ ixotisartas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!