Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Αποχαιρέτησε το ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί την κοινοβουλευτική του ομάδα να φυλλοροεί μετά και την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Φλωρίνης, Γιώργου Λιάνη.

Η νέα βόμβα προστίθεται στην ήδη εκφρασμένη πρόθεση του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, βουλευτή Κοζάνης να μην υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την λίστα των ενδεχόμενων απωλειών συμπληρώνουν οι βουλευτές Θωμάς Ρομπόπουλος και Χρύσα Αράπογλου. Σε αυτούς του τέσσερεις θα πρέπει να συμπεριληφθούν και ορισμένοι βουλευτές οι οποίοι έχουν υπογράψει την επιστολή των 16.

Ο Γιώργος Λιάνης με τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για την οποία καταθέτει την ανεξαρτητοποίηση του αλλά και ξεκαθαρίζει πώς δεν παραιτείται αλλά παραμένει στο Κοινοβούλιο.

Σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε προ ημερών  ο βουλευτής Φλωρίνης είχε επισημάνει πώς «θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον Λαό».

Κατόπιν όλων αυτών ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπολογίζει με βεβαιότητα ότι θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή κατά την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Η ψηφοφορία αυτή ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Άλλωστε και ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης επανήλθε την Τρίτη το μεσημέρι με νέο κείμενο – παρέμβαση στο οποίο υποστηρίζει πώς πρέπει να σχηματιστεί πάραυτα κυβέρνηση ευρείας εμπιστοσύνης με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς επίσης πως το ανανεωμένο και διορθωμένο Μεσοπρόθεσμο το οποίο θα προκύψει μετά από νέα διαπραγμάτευση θα πρέπει να υπερψηφιστεί με ενισχυμένη πλειοψηφία της 180 βουλευτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!