Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Και η Ελληνική Πρεσβεία τους επιχαίρει!!!

favicon Ευθεία προσβολή στην Ελλάδα από πρόεδρο κόμματος της Ολλανδίας


O Geert Wilders είναι ο πρόεδρος του ολλανδικού κόμματος «PVV». Σήμερα, μαζί με τον εκπρόσωπο επί των οικονομικών θεμάτων του κόμματος Teun van Dijck θεώρησαν σκόπιμο να πάνε έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη, έχοντας στα χέρια τους ένα μεγενθυμένο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών και να απαιτήσουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι την ίδια θέση θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο.
Για το περιστατικό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελληνική Πρεσβεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Η κίνηση που έχει προεξαγγείλει ο κ. Vilders προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Vilders δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός. Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!