Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Το παρασκήνιο και οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής

Η χθεσινή νύχτα έκρυβε εκπλήξεις, για άλλους ευχάριστες, για άλλους δυσάρεστες… Υπήρξαν μέλη της κυβέρνησης που γλίτωσαν στο παρά πέντε και ένα βήμα πριν την έξοδο, ενώ αντίθετα άλλοι έμειναν με την ελπίδα…

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος παρόλο που μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν εκτός κυβέρνησης, τελικά σώθηκε αλλά βρέθηκε με συν-αντιπρόεδρο τον κ. Βενιζέλο, το νέο ισχυρό άντρα της κυβέρνησης. Έτσι βρέθηκε χωρίς αντιπροεδρία ο Δημήτρης Ρέππας, που ήταν φαβορί.

Επίσης, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν φαβορί υπουργός Εξωτερικών ή Άμυνας, τελικά «προσγειώθηκε» στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εκτός κυβέρνησης έμεινε η Λούκα Κατσέλη, επειδή αρνήθηκε την πρόταση για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ και ο Κώστας Σκανδαλίδης απογοητεύτηκε καθώς περίμενε αναβάθμιση αλλά έμεινε στο ίδιο υπουργείο.

Στους «απογοητευμένους» ανήκει και ο Γιώργος Πεταλωτής, που περίμενε να πάει υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ με τη χαρά έμειναν στελέχη, όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Κώστας Καρτάλης και η Έλενα Παναρίτη, που περίμεναν να υπουργοποιηθούν. Αυτοί που γύρισαν την πλάτη στον πρωθυπουργό ήταν οι τραπεζίτες. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε να έχει θέση στην κυβέρνηση (ακούστηκε μέχρι και ότι θα αναλάμβανε το υπουργείο Οικονομικών) και στη συνέχεια έκλεισε τα τηλέφωνα για να μην τον βρίσκουν, ενώ οι Απόστολος Ταμβακάκης και Βασίλης Ράπανος της Εθνικής Τράπεζας επίσης αρνήθηκαν τα πόστα που τους προτάθηκαν.

Πάντως πρόκειται για ανασχηματισμό με σαφή εσωκομματική σκοπιμότητα, προκειμένου να ελεγχθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να ικανοποιηθούν όλοι οι παραδοσιακοί βαρόνοι του κόμματος και τα κορυφαία στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!