Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οχι θα έκανε τον Σαμαρά πρωθυπουργό

Μικρό κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο Γιώργος στους υπουργούς

 


Μικρό κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο Γιώργος στους υπουργούς
Σειρά επαφων με τους κορυφαίους υπουργούς είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για να ενημερώσει -κάποιους- για τον ανασχηματισμό που αναμένεται αργότερα. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα τελείωσαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού κλήθηκαν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Παπουτσής, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Λούκα Κατσέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τους υπουργούς για τη τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με την θέση που προορίζει τον καθένα. Το μόνο που ανακοίνωσε είναι πως η νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι ολιγομελής.

Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ορίσει τον κ. Βενιζέλο σε μία θέση συνευθύνης.

Στην αναγκαιότητα της σταθερότητας και στο να σταθεί η χώρα και η οικονομία όρθια αναφέρθηκε, προσερχόμενος στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι «ο τόπος δεν έχει ανάγκη από σωτήρες».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευση του στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς -κατά την προσέλευσή του στην Βουλή- «αν υπάρχει συνωμοσία κατά του Γ. Παπανδρέου» είπε ότι «η πορεία μου είναι διαυγής και σαφής. Δίνω μάχη καθημερινά με τη δύσκολη δουλειά που έχει αυτή η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσω. Παρακαλώ όχι σε εμένα αυτά τα ερωτήματα».

«Η πατρίδα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι και όποιος επιχειρεί να το παρακάμψει, διαπράττει ύβρη απέναντι στην δημοκρατία και τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσερχόμενος στην Βουλή.

«Όλοι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 1965, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου», δήλωσε προσεχρχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

«Σχεδιασμούς νομής της παράταξης και της ίδιας της χώρας», καταγγέλλει ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τις επόμενες ώρες ο ανασχηματισμός

Νωρίτερα, μετά την επιστολή παραίτησης του βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη υπήρχαν σκέψεις για αναβολή του ανασχηματισμού για 24 ώρες. Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών.

Ωστόσο, το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτές τις ώρες, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης.

Παράλληλα, υπάρχουν φήμες ότι ο πρωθυπουργός εισπράττει αρνήσεις τεχνοκρατών για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.

Ταυτοχρόνως, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατυπώνουν την απορία «τι νόημα έχει ο ανασχηματισμός αφού επί της ουσίας ακυρώνεται από τις εσωκομματικές εξελίξεις». Και με τον τρόπο αυτό παραπέμπονται στις δύο παραιτήσεις αλλά και το αίτημα της Βάσως Παπανδρέου για σύγκληση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με ανοικτή ατζέντα, ακόμα και με θέμα ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!