Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Παλαιά Φιλιππιάδα

Δεν αντέχουν άλλο… Ζουν με τη δυσοσμία και τα λύματα

Η έντονη δυσοσμία που είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας του αποχετευτικού αγωγού στην Παλαιά Φιλιππιάδα, αποτελεί την αφορμή νέας διαμαρτυρίας των κατοίκων.
Η διαμαρτυρία απευθύνεται στην Υγειονομική Υπηρεσία Πρέβεζας και κοινοποιείται στον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Σας πληροφορούμε ότι το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά επιδεινώθηκε επικίνδυνα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σημείωμα, εννοώντας φυσικά ότι και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τους προαναφερόμενους αρμόδιους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν μεν ότι κάτι θα κάνουν, αλλά δεν το έκαναν.
«Λύματα αναβλύζουν απ' τον αγωγό», αναφέρει σε άλλο σημείο το υπόμνημα των κατοίκων, για να υπενθυμίζουν το αυτονόητο. Ότι από καιρό έχει τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και φυσικά θεωρούν την μόλυνση του περιβάλλοντος δεδομένη.
Έντονη η αγανάκτηση των κατοίκων και στο υπόμνημα διατυπώνονται δύο πολύ απλά και σκληρά ερωτήματα:
-Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας;
-Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να συγκινήσουμε κάποιον αρμόδιο;
Απευθυνόμενοι στον κάθε αρμόδιο επισημαίνουν πως «ο εμπαιγμός είναι ολοφάνερος, παρά τα κάποια ημίμετρα που πήρατε. Ντροπή γι' αυτό που συμβαίνει».
Ο επίλογος της ανακοίνωσης έχει το ενδιαφέρον της, αφού οι κάτοικοι θεωρούν ως τελευταία επιλογή τους, την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, μη έχοντας τι άλλο να κάνουν.
Θεωρούμε, ότι άμεσα η δημοτική αρχή, θα πρέπει να δει το όλο πρόβλημα, γιατί με τις μεγάλες θερμοκρασίες της εποχής, η ζωή των κατοίκων καθίσταται ανυπόφορη.
   EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!