Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Φιλιππιάδα, 20/07


Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έχει πάψει να θεωρείται ένα μουσικό event – είναι πλέον θεσμός! Για 13η συνεχή χρονιά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ετοιμάζεται να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους. Η Φωτογραφική Ομάδα «ΚΑ.ΔΡΩ.» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 20 Ιουνίου φιλοξενεί την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Φιλιππιάδα!!! Η Φιλιππιάδα συμμετέχει για 2η χρονιά, δίνοντας το παρόν μουσικά και καλλιτεχνικά σε Ελλάδα και Ευρώπη! Έτσι, στις 20 Ιουνίου, πάντα με ελεύθερη είσοδο, η μουσική θα παίζει ΔΥΝΑΤΑ σε 3 μουσικές σκηνές. Η γιορτή ξεκινάει από την Πλατεία των Πελαργών (Κροταλάρτα) και το Πνευματικό Κέντρο (Φιλαρμονική Φιλιππιάδας), όπου θα ακολουθήσει μουσική πορεία μέσα από τον πεζόδρομο και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας. Η μουσική άλλωστε γεννιέται και μεγαλώνει στους δρόμους. Εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε 6 Μουσικά σχήματα, 60 μουσικούς και άλλα Καλλιτεχνικά Δρώμενα που θα τιμήσουν τη γιορτή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Τετάρτη 20 Ιουνίου Πνευματικό Κέντρο Φιλιππιάδας
• Φιλαρμονική Φιλιππιάδας , Ώρα έναρξης 19:00
Η Φιλαρμονική Φιλιππιάδας για πολλά χρόνια παρέχει σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο στον τόπο μας. Λαμβάνει μέρος σε εθιμοτυπικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις κάθε μορφής και σκοπός της είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζεται και να είναι πρωταγωνιστής σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια του τόπου. Η Φιλαρμονική ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο θα διασχίσει τον πεζόδρομο καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία Πλατεία των Πελαργών Κροταλάρτα , Ώρα έναρξης 19:30 Οι krotalarta που σημαίνει κρόταλα από την Άρτα, ''βαπτισμένοι'' από τον γνωστό ντράμερ Νίκο Τουλιάτο, προσπαθούν να δείξουν ότι τα κρουστά και μόνα, μπορούν να δημιουργήσουν μουσική. Οι Κροταλάρτα ξεκινώντας από την Πλατεία των Πελαργών θα διασχίσουν τον πεζόδρομο καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία. Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας
• Εργαστήρια –Έκθεση Κοσμημάτων
Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων με την τεχνική του πολυμερούς πηλού και την τεχνική Papier Mache θα παρουσιαστεί από την Κατερίνα Ρουσουνέλου
• Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα Καλλιτεχνικά Δρώμενα:
Η φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ. διοργάνωσε διαγωνισμό με θέμα Καλλιτεχνικά Δρώμενα. Η τετραμελής επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένα άτομα στο χώρο της Φωτογραφίας, επέλεξε τις 20 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες θα παρουσιαστούν στην πλατεία παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Επιτροπή:
Αχιλλέας Ευαγγέλου achillesgallery.blogspot.gr www.picturesocial.com/profile/EVANGELOUACHILLES)
Νίκος Βαρδακαστάνης www.nikosvardakastanis.com
Φωτεινή Παπαχατζή  www.photinipapahatzi.com
Ανθή Αναγνώστου www.kadrw.gr
• 3 τέταρτα, Ώρα έναρξης 20:30
Τα τρία τέταρτα ιδρύθηκαν στις αρχές του 2011 με μόνο στόχο την ολοκλήρωση ενός live˙ ωστόσο το γκρουπ διατηρήθηκε και συμμετείχε μεταξύ των άλλων και στο 8ο rapido molino rock festival. Ασχολείται κατά κύριο λόγο με το ελληνικό και ξένο rock. Αποτελείται από τέσσερα μέλη: Χρήστος Σαραντάρης- Ηλεκτρική Κιθάρα , Τσοκανάς Φάνης - Κιθάρα-Φωνή, Βαγγέλης Παππάς - Μπάσο , Κωνσταντίνος Ρέβας - Ντραμς .
• Barack O Balkan, Ώρα έναρξης 21:30
Το σχήμα δημιουργήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο. Εμφανίζονται σε διάφορα μαγαζιά της περιοχής, ενώ συμμετείχαν και σε festival μουσικής στα Ιωαννίνα και στην Άρτα. Η μουσική τους είναι κυρίως βαλκανική και μακεδονική ενώ διασκευάζουν και διάφορα ελληνικά κομμάτια. Το σχήμα αποτελείται από 6 άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας και είναι όλοι φοιτητές στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα. Τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι: κλαρίνο, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο, νταούλι και set κρουστών.
• Στάθης Αρτινός, Ώρα έναρξης 22:30
Ο Στάθης Αρτινός είναι αυτοδίδακτος μουσικός με ευρύ φάσμα επιρροών και μας συστήνεται το Νοέμβριο του 2004 μέσα από το πρώτο του cd single. H νέα του δισκογραφική δουλειά ονομάζεται «'Ογδοη Μέρα» και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2012. Θα παρουσιάσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας πλαισιωμένα από επιλογές τραγουδιών άλλων δημιουργών με τον συνεργάτη του Αργύρη Λούλατζη. Λιτές ενορχηστρώσεις δημιουργούν ένα δίδυμο από δύο κιθάρες, δυο φωνές που μπλέκονται με σκοπό να μας ταξιδέψουν από περασμένες δεκαετίες έως σήμερα χτίζοντας γέφυρες μεταξύ της rock, της έντεχνης αλλά και της παραδοσιακής μουσικής.
• ROM BES, Ώρα έναρξης 23:30
Πρόκειται για μία μουσική μπάντα 7 ατόμων από την Άρτα. Παίζουν κυρίως ισπανικά και πορτογαλικά τραγούδια ενώ το είδος μουσικής που αντιπροσωπεύουν είναι η ska (oι απαρχές της σκα βρίσκονται στη μουσική μέντο, μια χορευτική, εορταστική μουσική της Τζαμάικα με αφρικάνικες ρίζες). Tα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν είναι: κλαρίνο, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο, νταούλι και set κρουστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!