Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ!

ΟΤΑΝ ΣΤΟΛΙΖΕ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!
Είναι να γελάς όταν ο Δήμος Ζηρού έχει δικό του κυβερνητικό βουλευτή 
και να παίρνουν γενικοί γραμματείς αποφάσεις για το μέλλον και  το σχεδιασμό των αστυνομικών τμημάτων του δήμου μας και να μην να μπορεί να παρέμβη!
Βέβαια υποψιάζομαι με το διεστραμμένο μυαλό που έχουν στην κυβέρνηση να το κάνουν επίτηδες και μετά από παρέμβαση του βουλευτή και κατόπιν ενεργειών του  να συνεχίσει να λειτουργεί το αστυνομικό τμήμα στο Θεσπρωτικό!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΓΑ!
Νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο
-Από ένα στην πόλη, στο Βουργαρέλι και στην Άνω Καλεντίνη
-Όλγα Γεροβασίλη: «Σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτΜε κάλυψη των ορεινών χωριών της Άρτας με δύο τμήματα στην αστυνομική φύλαξη, παρουσιάστηκε η πρόταση για το νέο σχεδιασμό της αστυνομίας στην Ήπειρο. Κι αυτό επειδή στο Νομό Άρτας, καταργείται το Τμήμα Περιφερείας και θα λειτουργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Άρτας, Βουργαρελίου και Γεωργίου Καραϊσκάκη με έδρα την Άνω Καλεντίνη, κάτι για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και εισήγηση από την πλευρά της κ. Όλγας Γεροβασίλη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη τα χωριά των Τζουμέρκων (ορεινές κοινότητες της περιοχής Αγνάντων) θα καλύπτονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.
ANO KALENTINH ASTYNOMIKO TMHMA 2015 NOEMBRIOS MIGDOS GARNELHS GEROBASILHΜε δύο αστυνομικά τμήματα στα Ορεινά της Άρτας τα χωριά των οποίων γίνονταν στόχος κακοποιών γίνεται προσπάθεια για εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των κατοίκων, ενώ το τμήμα της πόλης, θα εποπτεύει τον υπόλοιπο νομό, που αποτελείται από δύο Δήμους, (Αρταίων και Ν. Σκουφά), στους οποίους περιλαμβάνεται τόσο ο πυκνοκατοικημένος κάμπος, όσο και τα ημιορεινά πέριξ της Άρτας. Η ενημερωτική εκδήλωση έγινε στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διεξάγεται μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων και παρευρέθη, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.
-Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας, στον χαιρετισμό της, η κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής Άρτας, επεσήμανε: «Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτός ο διάλογος μεταξύ της πολιτείας και των τοπικών κοινωνιών, με στόχο να δημιουργήσουμε μια πιο αποτελεσματική αστυνομία, με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα παρέχει αρτιότερες υπηρεσίες στους πολίτες».
«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας», τόνισε, «αποτελεί κοινό αίτημα και αγωνία των κατοίκων, ιδιαίτερα της ηπειρώτικης υπαίθρου».
ANO KALENTINH ASTYNOMIKO TMHMA 2015 NOEMBRIOS OLOI«Η κυβέρνηση, οι αστυνομικές αρχές βρισκόμαστε εδώ, για να ακούσουμε τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.
Η παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης - αναδιάταξης των υπηρεσιών των διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών, στα Ιωάννινα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Γενικός Αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Γεώργιος Καραΐτσης, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Τι προβλέπει το σχέδιο
Το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε, προβλέπει καταργήσεις υποστελεχωμένων Τμημάτων, καταργήσεις των Τμημάτων Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης με απορρόφηση των υπηρετούντων σε αυτά στα κατά τόπους Τμήματα, ενώ στις έδρες των Γενικών Διευθύνσεων προβλέπεται η ίδρυση Τμημάτων Άμεσης Δράσης με υπαγωγή σε αυτά του επιχειρησιακού κέντρου («100») και των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, όπως και η υπαγωγή των Τμημάτων Ναρκωτικών στις Υπηρεσίες Ασφάλειας.
Αναλυτικά το νέο σχέδιο προβλέπει τα εξής:
-Στο Νομό Άρτας, καταργείται το Τμήμα Περιφερείας και στο εξής θα λειτουργούν το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου και το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη με έδρα την Άνω Καλεντίνη. Τα χωριά των Τζουμέρκων (τρεις ορεινές κοινότητες της Π.Ε. Άρτας) θα καλύπτονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.
-Στο νομό Ιωαννίνων καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Κατσικά και Πυρσόγιαννης. Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει συνολικά οκτώ αστυνομικά τμήματα: Ιωαννίνων, Βορείων Τζουμέρκων με έδρα στα Πράμαντα, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, και Καλπακίου ή Πωγωνίου. Το όνομα του τελευταίου θα οριστικοποιηθεί με βάση και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. Ιδρύεται Άμεση Δράση στα Γιάννινα ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.
-Στην Θεσπρωτία θα λειτουργήσουν το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς ή Σουλίου και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών. Επίσης, θα παραμείνει ο Αστυνομικός Σταθμός στο Μαργαρίτι για λόγους εθνικούς, όπως και ο θερινός σταθμός Συβότων λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ενώ καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός της Πέρδικας.
-Στην Πρέβεζα το σχέδιο προβλέπει κι εδώ ένα Τμήμα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας με έδρα το Καναλάκι. Στην Πάργα θα λειτουργεί αστυνομικός σταθμός ο οποίος θα ενισχύεται κατά τη θερινή περίοδο.ών»
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ                                                                                                                                     
Ταχ. Δ/νση:        Πλατεία Γεννηματά
Ταχ. Κώδικας:48 200 Φιλιππιάδα
Τηλ:       26833 – 60600                                                        Φιλιππιάδα 24/11/2015
Fax:       26830 – 24667

Ομόφωνο «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στην κατάργηση του Α.Τ. Θεσπρωτικού
Την έντονη αντίδρασή του στην περίπτωση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού, κατά την συνεδρίαση της 23ης  Νοεμβρίου 2015. 
Αναλυτικά στο ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού με αφορμή το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για επικείμενη παύση του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, τονίζοντας την ομόθυμη θέληση αλλά κυρίως την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, εκφράζει κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του, με τον εν λόγω σχεδιασμό. Και αυτό όχι  μόνο για λόγους ασφάλειας της περιοχής αλλά και για μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως:
Το Θεσπρωτικό υπήρξε έδρα του πρώην καποδιστριακού ομώνυμου Δήμου και ουσιαστικά  είναι η ιστορική έδρα της ευρύτερης Λάκκας Σουλίου, μιας γεωγραφικής περιοχής που εκτείνεται από τις υπώρειες περιοχές του Σουλίου και του όρου Τόμαρος στο Νομό Ιωαννίνων, μέχρι τις Δημοτικές Ενότητες Φιλιππιάδας και Λούρου του Νομού Πρέβεζας.      
Λειτουργούν δύο υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛ.ΤΑ (Ταχ/κό Ταμ/ριο), που διενεργούν συχνά χρηματαποστολές. Οι Τράπεζες έχουν δηλώσει ήδη κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος θα αποχωρήσουν από το Θεσπρωτικό. Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πρόσθετα, πολύ  οξυμένα προβλήματα, στους δημότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας.
Ακόμη στο Θεσπρωτικό λειτουργούν Γυμνάσιο, Λύκειο, Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ.
Επίσης διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο αγωνίζεται ο Α.Σ. Κεραυνός Θεσπρωτικού (ομάδα Α’ ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας), ο Α.Ο. Άσσου (ομάδα Β’ ΕΠΣ Πρέβεζας –Λευκάδας), αλλά και άλλες ομάδες ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της περιοχής.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, λαογραφικά μουσεία κλπ. που χρήζουν ιδιαίτερης φύλαξης, όπως και επιχειρηματικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική οικονομία. 
Το πρόβλημα δε, θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες οπότε και ο πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Θεσπρωτικού, πολλαπλασιάζεται.
Υπογραμμίζεται ότι η ζώνη ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού είναι μεγάλη ενώ και η γεωμορφολογία της περιοχής δυσχεραίνει την αστυνόμευση απομακρυσμένων ορεινών και ημιορεινών χωριών από όμορα Αστυνομικά Τμήματα. Σε περίπτωση που ισχύσει και η προτεινόμενη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατάργηση και του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων, η αστυνόμευση της περιοχής θα καταστεί σχεδόν ανύπαρκτη.
Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παραβατικών πράξεων. Σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού τμήματος Θεσπρωτικού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις υποθέσεις κλοπών, ενώ το τελευταίο δίμηνο έχουν καταγραφεί περίπου 100 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έχει επιληφθεί δεκάδων καταγγελιών. Επιπροσθέτως σε ετήσια βάση εκδίδει περίπου 250 ταυτότητες και ανανεώνει περίπου 500 άδειες οπλοκατοχής.     
Αξιοσημείωτη είναι ακόμη η αγαστή συνεργασία του αστυνομικού τμήματος με τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ειδικά με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο κλπ. καθώς πρόκειται για περιοχή υψηλού φυσικού κάλους με πλούσια βλάστηση και δάση.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι η Δημοτική Αρχή του δήμου Ζηρού αναγνωρίζοντας την απόλυτη αναγκαιότητα της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού στην αστυνόμευση της περιοχής και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών, έχει αποφασίσει τη δωρεάν παραχώρηση λειτουργικού χώρου στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού, για τη στέγασή του. Πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014 ζητήθηκε από τον Δήμο, κτιριολογική μελέτη η οποία εκπονήθηκε και τον Μάιο του 2015 εξασφαλίστηκε η καταλληλότητα του κτιρίου, το οποίο είναι έτοιμο προς παράδοση και χρήση.
Είναι απορίας άξιο το γιατί, ενώ από τη μία ζητείται από τον Δήμο Ζηρού η παραχώρηση χώρου στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, με κτιριακή μελέτη κλπ. από την άλλη -θεωρητικά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά ουσιαστικά στο πλαίσιο περικοπών- προτείνεται η παύση του Αστυνομικού Τμήματος, από τη στιγμή μάλιστα που με την παραχώρηση χώρου από τον Δήμο δεν επιβαρύνεται το ελληνικό κράτος με έξοδα ενοικίου!.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν θεωρούμε απλά απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, αλλά ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ζητάμε την περαιτέρω ενίσχυσή του, ώστε να ενταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, οι οποίοι –όπως προαναφέραμε- στην πλειοψηφία τους είναι άτομα τρίτης ηλικίας και πολλά εξ’ αυτών μένουν μόνα.  
Στη στοιχειώδη και αυτονόητη προστασία των συμπολιτών μας, δεν χωρούν περικοπές»!.
Όπως ανακοινώθηκε συνάντηση για το θέμα θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Θεσπρωτικού. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!