Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ !

ΑΣ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!!
Γράφει ο Κώστας Σταύρος!
Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο για επιστροφή στην τοπική πολιτική σκηνή, και όχι μόνο,  ανθρώπων που σφράγισαν με την παρουσία τους τις πολιτικές ,οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις του τόπου τίθεται το ερώτημα τι επιδιώκουν με αυτό;Γιατί   να θέλουν να επιστρέψουν τα ιστορικά τζάκια στην ενεργό πολιτική σκηνή;

Δεν ξέρω τι θέλουν, ξέρω όμως ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καλλιεργούν κάποια μορφή πίεσης μαζί με κάποιους παλιούς μηχανισμούς με κοινά συντεχνιακά συμφέροντα  με προοπτική επανελέγχου της εν γένει πολιτικής κατάστασης.
 Θα έλεγα μάλιστα ότι δελεάζονται από την ιδέα της επιστροφής ως παράκλητοι. Άλλωστε όλοι αυτοί  οι παράγοντες δεν  έφυγαν ποτέ, καθοδηγούσαν στο παρασκήνιο όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, και τις επιλογές τους τις πληρώσαμε ακριβά  τόσο σε αυτοδιοικητικό  όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Οι παρεμβάσεις τους γινόταν πολύ <<επιστημονικά>> και είχαν ακόμα και Plan B, άσχετα αν στην πορεία  διαψεύσθηκαν οικτρά με τις επιλογές τους, γιατί  έχασαν  τον έλεγχο των μεθοδεύσεών τους!
Αυτονομήθηκαν γρήγορα  οι επιλογές τους από την μέθη διαχείρισης της εξουσίας!
Ποτέ δεν στήριξαν πολιτικά καταστάσεις χωρίς προσωπικό και πολιτικό όφελος ,και  με πολλά ανταλλάγματα!
Το θέμα είναι αν τους έχουμε ανάγκη.

 Εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση.
Ορισμένοι  αναμφίβολα έγιναν ό,τι έγιναν λόγω έλλειψης πολιτικών επιλογών και παρασκηνιακών συναλλαγών. Αλλά στην πορεία έβαλαν το δικό τους στίγμα – καλό ή κακό. Το αν θα επιστρέψουν ή όχι στην τοπική πολιτική σκηνή – πέρα από τις δικές τους επιδιώξεις - επαφίεται στην κρίση τη δική μας, κατ’ αρχήν. 
 Πέρα από συνωμοσιολογίες και τερατολογίες εμείς οι ίδιοι λουζόμαστε τις επιλογές μας. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία σε νέους ανθρώπους και πολιτικούς να δοκιμαστούν και ο κόσμος το έκανε.
Το τι θα βγει από την επιλογή αυτή νομίζω ότι πρέπει να μην βιαζόμαστε , να ελέγχουμε μεν, αλλά νομίζω είναι νωρίς ακόμα να καταδικάζουμε το αποτέλεσμα επειδή υπάρχει μια διάθεση αυστηρής κριτικής από. κάποιους που πρώτοι έβαλαν τον λίθο για να κτιστεί αυτό το οικοδόμημα!
 Εκτός αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις γνωστές λύσεις του παρελθόντος με τα εξαπτέρυγα να εμφανίζονται σαν υπέρμαχοι αγωνιστές μιας σκελετωμένης και ξεψυχισμένης εποχής που κυριαρχούσε η απαξίωση προσώπων και πολιτικής που την σάρκα της την έφαγαν οι ίδιοι, και τώρα παραμονεύουν για να τους δώσει το σύστημα ρόλο και θέση σε αυτό!
Ας το πάρουν χαμπάρι το έργο το έχουμε ξαναδεί να εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή αυτοί που  θέλουν να <<διορίζουν>> για να χαλιναγωγούν θεσμικά όργανα αν και  έχουν μείνει στα αζήτητα οι ίδιοι τόσο καιρό, και να αφήσουν με όποια λάθη  τους υγιείς και άφθαρτους ανθρώπους να σηκώσουν το βάρος και να τραβήξουν το κάρο ώστε να επιστρέψουμε σε ομαλή χωρίς παρεμβάσεις διαχείριση του θεσμικού πλαισίου της κοινωνίας μας.
Να κάτσουν στα αυγά τους αυτοί που ποτέ δεν ήταν υπερασπιστές του υγιούς πολιτικού συστήματος και μόνη επιδίωξη ήταν οι θέσεις και τα αξιώματα και τα υπηρετούσαν από οποιαδήποτε κομματικό μετερίζι μόνο και μόνο για ίδιον όφελος!
ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ                                                        ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!