Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αυτό ήταν το τεχνικό πρόβλημα που ρεζίλεψε την ΝΔ σε όλο τον πλανήτη!


Η εταιρεία η οποία επιλέγη με το κριτήριο το ότι διέθετε την πιο φθηνή προσφορά δεν μπορούσε να ανεβάσει online ούτε τους εκλογικούς καταλόγους

Το κύριο τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στο σημερινό φιάσκο των εκλογών της ΝΔ είναι σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να τρέξει το πρόγραμμα (software) που διέθετε η συγκεκριμένη εταιρεία με βάση το οποίο θα υπήρχε online σύνδεση με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να μην μπορέσει να ανέβει ηλεκτρονικά ο εκλογικός κατάλογος με βάση τον οποίο θα μπορούσε να ελέγχεται η διαδικασία και να αποφευχθούν διπλοψηφίες.

Το πρόβλημα αυτό στην έκτασή του φαίνεται πως διαπιστώθηκε χτες το μεσημέρι και έγινε πλήρως αντιληπτό το πρωί. Δόθηκε διορία στην εταιρεία να το διορθώσει μέχρι τις 9:30 κάτι που δεν έγινε κατορθωτό και έτσι οδηγήθηκαν στη λύση της αναβολής.

Σύμφωνα πάντως και με άλλες πηγές της ΝΔ εκτός αυτού παρελήφθησαν λιγότερα τερματικά από τα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα και από αυτά που επιχειρήθηκε να εγκατασταθούν αρκετά δεν δούλεψαν.

Επιπλέον η διαδικασία ήταν διάτρητη καθώς από χτες προέκυψαν ανάγκες για δεκάδες αντικαταστάσεις μελών των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών με αποτέλεσμα να υπάρχει και έλλειψη προσωπικού που θα διασφάλιζε τη διαδικασία.

Ερωτηματικά πάντως προκύπτουν για ποιο λόγο όλες οι πλευρές άφησαν να εξελιχθεί μέχρι σήμερα το ζήτημα των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία καθώς δεν φαίνεται να έγινε πριν από την προηγούμενη Τετάρτη κανένας έλεγχος και καμία δοκιμή για το αν οι τεχνικές προδιαγραφές του online συστήματος της εταιρείας μπορούσαν να δουλέψουν στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Infosolution επιλέχθηκε μεταξύ τριών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την ανάθεση του έργου η και μάλιστα κρίθηκε ως η πιο συμφέρουσα και οικονομικά και τεχνικά! Το συνολικό κόστος του έργου ήταν 400.000 ευρώ με βάση την προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας και δόθηκε προκαταβολή 45.000 ευρώ. Το 2009 η αντίστοιχη διαδικασία είχε κοστίσει 3-4 εκατομμύρια ευρώ!

Το θέμα της ευθύνης έχει μετατραπεί σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ της πλευράς Μειμαράκη που δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την επιλογή της εταιρείας το γραμματέα της ΝΔ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ Αντρέα Παπαμιμίκο, το γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα καθώς και την επιτροπή προμηθειών της ΝΔ που αποτελείται από υπαλλήλους του κόμματος. Η θιγόμενη πλευρά ανταπαντά ότι την ευθύνη της επιλογής της εταιρείας έχουν “οι τεχνικοί εκπρόσωποι των υποψηφίων που επέλεξαν την πιο συμφέρουσα προσφορά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!