Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σε πορεία εξυγίανσης και αναβάθμισης των υποδομών του το Νοσοκομείο Άρτας!!

Σε πορεία εξυγίανσης και αναβάθμισης των υποδομών του το Νοσοκομείο Άρτας 
Παρελθόν αποτελεί για το Γ.Ν. Άρτας η λειτουργική κρίση των τελευταίων ετών, καθώς η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου το έχει βάλει στις ράγες της εξυγίανσης και της βελτίωσης των υπηρεσιών του. Παρά τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στην κίνηση των ασθενών, το νοσοκομείο έχει επιτύχει να εξυπηρετεί, σήμερα, όλα τα περιστατικά άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και σήμερα στις εγκαταστάσεις του...λειτουργούν πλήρως 12 κλινικές, 6 εργαστήρια, 7 τμήματα και 3 μονάδες (ΜΕΘ, Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας, Τεχνητού Νεφρού). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το Γ.Ν. Άρτας δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, είναι πλήρες ειδικοτήτων και παρότι ο αριθμός των γιατρών δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του, χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό από την πλευρά της διοίκησης και στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το νοσοκομείο καταφέρνει να εξυπηρετεί ασθενείς που καταφθάνουν από όλο το νομό Άρτας αλλά και από τους γύρω νομούς, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. 
Στο πλαίσιο της εξυγίανσης, το ΔΣ του νοσοκομείου, στο οποίο από το Δεκέμβριο του 2015 εκτελούσε χρέη προέδρου, ο αντιπρόεδρος τότε και διοικητής σήμερα κ. Βασίλης Μπαλάσκας, προχώρησε στην άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε συνέχεια του άρθρου 97 του Ν. 4368/2016, τοποθετώντας «εκτός» τους εργολάβους και συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, ύστερα από προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. 
Η επιλογή έγινε από ειδική επιτροπή που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, με βασικό κριτήριο τα χρόνια προϋπηρεσίας. 
Όσον αφορά, στα προβλήματα που είχαν προκύψει με τον αξονικό τομογράφο έχουν ήδη ξεπεραστεί, καθώς η λειτουργία του αποκαταστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ηλεκτρονικός διαγωνισμός για νέο αξονικό τομογράφο, ο οποίος αναμένεται να λήξει το Φεβρουάριο του 2017. 
Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία οφειλή προς το ιατρικό προσωπικό, καθώς οι τεσσάρων μηνών οφειλόμενες εφημερίες και υπερωρίες, αποπληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2016.
Τέλος, στο πλαίσιο της αξιοκρατικής αξιολόγησης των στελεχών του νοσοκομείου, μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι από τη θέση προϊστάμενου τμήματος σε θέσεις υπαλλήλων του ίδιου τμήματος.
 Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, οι συγκεκριμένες μετακινήσεις έγιναν «επειδή κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Οργανισμού του Γ.Ν. Άρτας και δη του άρθρου 16 αυτού, οι ανωτέρω υπάλληλοι δεν δύνανται να προΐστανται στα Τμήματα που είχαν τοποθετηθεί και αντικαταστάθηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!