Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η πρώτη αγωγή ενοίκων πολυκατοικίας σε ιδιοκτήτη που έκανε το σπίτι του Airbnb

EUROKINISSI
Την οργή των ενοίκων μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας έχει προκαλέσει η απόφαση ενός ιδιοκτήτη να διαθέσει το διαμέρισμά του μέσω της πλατφόρμας Airbnb, με την υπόθεση να παίρνει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης.     
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν καταθέσει αγωγή - την πρώτη που κατατίθεται για το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 6 Δεκεμβρίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.  
 «Εν αγνοία μας το διαμέρισμα είχε μετατραπεί σε ξενοδοχείο. 
Είμαστε σε τεράστια ψυχική αναστάτωση, σε πλήρη ανησυχία, σε πλήρη ανασφάλεια. Μας απειλούσαν όταν τους φωνάζαμε. 
Δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει όριο σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε η διαχειρίστρια της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, σε συνέντευξή της στο Realfm 97,8.  
 «Έχουμε κάνει επτά καταγγελίες στην αστυνομία, η οποία "σηκώνει τα χέρια ψηλά". Μας πληροφόρησε ότι καθημερινά δέχεται πάρα πολλές κλήσεις από ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν τι να κάνουν.
 Χιλιάδες κόσμου έχει τα ίδια προβλήματα με εμάς και δεν ξέρει που να αποτανθεί», πρόσθεσε.   
 Η διαχειρίστρια (και ενάγουσα) επικαλείται τον κανονισμό της πολυκατοικίας που προβλέπει ότι κάθε ιδιοκτήτης έχει «απόλυτο δικαίωμα κυριότητος και χρήσης», υπό τον όρο να μη παρενοχλούνται «τα συνολικά και κατ' ιδίαν δικαιώματα των λοιπών ιδιοκτητών» και να μη τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια, η ευπρέπεια και η υγιεινή του κτιρίου καθώς και όσων μένουν σε αυτό.    
Σύμφωνα με την ίδια, στο διαμέρισμα κατοικούν έως και 16 άτομα ταυτόχρονα, και πολλοί από τους μισθωτές διασκεδάζουν διοργανώνοντας πάρτι: «φωνασκούν, τραγουδούν και χορεύουν και ακούν μουσική σε μεγάλη ένταση».  
 Στο πλαίσιο της διαμονής τους, οι ενοικιαστές παραλαμβάνουν τα κλειδιά των δύο εισόδων της πολυκατοικίας, «τα οποία αλλάζουν χέρια μεταξύ ανεξέλεγκτου αριθμού αγνώστων ατόμων, με συνέπεια να δημιουργείται σοβαρότατο θέμα ασφάλειας για όλη την οικοδομή και τους ενοίκους της», καθώς, σύμφωνα πάντα με τη διαχειρίστρια, οι επισκέπτες αφήνουν τις εισόδους ξεκλείδωτες και χαλάνε τις κλειδαριές των δύο εισόδων, με μπαίνουν στους κοινόχρηστους χώρους χρήστες ναρκωτικών.   
Κατά την ίδια, οι ενοικιαστές χαλάνε συχνά το ασανσέρ επειδή «μπαινοβγαίνουν υπεράριθμοι» στον ανελκυστήρα έως τον 5ο όροφο και μεταφέρουν συχνά, πολλές αποσκευές.   
Η ενάγουσα ζητά με την αγωγή της να απαγορευθεί η βραχυχρόνια μίσθωση, επικαλούμενη τον κανονισμό της πολυκατοικίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!