Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Στο υπερταμείο το παλιό νοσοκομείο Άρτας


Οι αποκαλύψεις για τα ακίνητα που πέρασαν στο υπερταμείο διαδέχονται η μία την άλλη! Το παλιό νοσοκομείο της Άρτας είναι ένα από τα 79 ακίνητα του νομού που πέρασε… ενέχυρο στους δανειστές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Με την διαφορά ότι δεν πρόκειται για κάποιο παλιό και εγκαταλειμμένο κτίριο..
Έχει ανακατασκευαστεί εδώ και περίπου 9 χρόνια και στους χώρους του λειτουργούν αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Υγείας Άρτας, η Τοπική Μονάδα Υγείας Άρτας (ΤΟΜΥ) και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ( ΚΕΦΙΑΠ). 
Πέρα από αυτό, το παλιό Νοσοκομείο της πόλης είναι περιουσία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς αποτελεί μέρος κληροδοτήματος, υπό τον όρο μάλιστα να λειτουργεί ως μονάδα υγείας.
«Πως είναι δυνατόν να περνάει στα χέρια των δανειστών; Πως είναι δυνατόν να εκχωρείται στο Υπερταμείο; Με ποιών αποφάσεις», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.
 Ο Σύλλογος καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Κυβέρνηση, την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την Διοίκηση του Νοσοκομείου της Άρτας, να απαντήσουν με ποια κριτήρια εκχώρησαν το παλιό Νοσοκομείο στο Υπερταμείο.
Καλεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αγωνιστούν ώστε να μην εκποιηθεί το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους της υγείας να αντιταχθούν στην εκχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!