Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Από την Μόρια στον Κατσικά και στην Φιλιππιάδα...(χίλια άτομα προορίζονται για τον Δήμο Ζηρού)


Νέο κύμα προσφυγικών αφίξεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες τόσο στον καταυλισμό του Κατσικά όσο και στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα. Η αποσυμφόρηση στην Μόρια ξεκίνησε και εξελίσσεται έστω και με αργούς ρυθμούς. Στόχος είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να έχουν μετακινηθεί πάνω από τρεις χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στις δύο δομές της Ηπείρου καθώς και στην περιοχή Βόλβης στην Θεσσαλονίκη.
Συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να φύγουν από τον καταυλισμό της Μόριας περί τους 2.000 αιτούντες άσυλο, σε γκρουπ των 400 ατόμων (ο Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μίλησε για 1.000 άτομα).
Σε κάθε περίπτωση, άλλοι από αυτούς θα μπουν επίσης στο πλοίο της γραμμής για Καβάλα με προορισμό τη Βόλβη και άλλοι στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά με προορισμό τον καταυλισμό του Κατσικά στην περιφέρεια Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άλλοι 1.000 αιτούντες άσυλο θα αναχωρήσουν μέσα στον Οκτώβριο προς μια τρίτη δομή στην περιφέρεια της Πρέβεζας, όπου λογικά δεν μπορεί να είναι άλλη απ' αυτή που λειτουργεί ήδη στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη.
Ο κ. Βίτσας περιέγραψε την κατάσταση σε Λέσβο, Σάμο, Χίο ως οριακή και έδωσε ως λύση την αποσυμφόρηση. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η αποσυμφόρηση εξαρτάται από τις ροές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!